"Совпадение? - Не думаю": У Полтаві храм УПЦ МП прикрасив Петро І, який топче конем жовто-блакитний прапор (фото, відео)

Формально креативщики Московського патріархату можуть апелювати, що задум був інший - за це не посадиш. Але підтекст, принаймні виконавців, більш, ніж очевидний.

Двоголовий орел і Петро І на коні нищить жовто-блакитний стяг. Так оздобили одну з полтавських церков Московського патріархату. Фото:0532.ua

Одну з церков Московського патріархату у Полтаві оздобили двоголовим орлом і Петром Першим на коні, який нищить синьо-жовтий стяг. Полтавчани вже звернулися до СБУ з проханням перевірити храм на антиукраїнську діяльність. Про це йдеться у сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

В єпархії пояснили, що в цьому немає нічого антиукраїнського. Адже храм - історична будівля, його зведено саме на честь Полтавської битви, у якій російська армія перемогла шведів, які, як відомо, мають схожий на український прапор.

Лише підійшовши впритул, можна розгледіти, що стяг під копитами шведський. П'ять метрів вліво чи вправо - і видається, що то прапор України. Тож пересічні полтавчани вгледіли у композиції інший зміст та звернулися до СБУ з вимогою перевірити храм на антиукраїнську діяльність.

Примітно, що й історичного у цій мозаїці може бути небагато. "Чи використовувалися у цій битві такі кольори – я дуже сумніваюся. Справа в тому, що там були різні полки, в тому числі Швеції, були і німецькі полки тощо. Кожен прапор мав свою символіку", - розповів науковець Віктор Ревегук.

Пістоль, покладений рукою "майстра", створює бажане для виконавця перше враження про кривдження прапору "мазепинців". Водночас у Київському патріархаті скандальній мозаїці не здивувалися, адже агітація і пропаганда через релігійну діяльність - звичайна річ для московської церкви.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...