"Судова реформа": Спікер парламенту Чечні побив голову Верховного суду, вимагаючи підписати документи

В Грозному жоден з лікарів не погодився оглянути побитого Тахира Мурдалова.

Магомед Даудов. Фото: Sputnik.

Спікер парламенту Чечні Магомед Даудов напав на виконуючого обов'язки голови Верховного суду республіки Тахира Мурдалова в його власному кабінеті, пишуть Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За словами джерел видання, Даудов, також відомий на прізвисько Лорд, приїхав до будівлі суду в супроводі десяти автомобілів, і чотири десятки його супутників оточили будівлю. Після цього Даудов пішов у кабінет Мурдалова і «став бити в. о. голови, вимагаючи, щоб той написав заяву про звільнення за станом здоров'я».

Видання пише, що Мурдалов підписувати документ відмовився, і тоді разом з Даудовим бити його розпочали кілька охоронців. Даудов також погрожував Мурдалову вбивством.

«Вбити — не мужність, на більше ти не здатний, мені втрачати нічого», — нібито відповів суддя.

Після нападу Даудов покинув будівлю суду. За даними видання, жоден з лікарів в Грозному не погодився провести медичний огляд Мурдалова».

На початку травня наступного дня після наради у глави республіки Рамзана Кадирова судді Урус-Мартанівського міського суду Супьян Яндаров і Грозненського районного суду Зайнди Хусаїнов пішли у відставку за власним бажанням. На нараді Кадиров різко розкритикував їх роботу, пославшись на винесення суперечливих рішень і невиправдане затягування розгляду справ.

15 травня стало відомо, що у відставку пішов і голова Верховного суду Чечні Магомед Каратаєв. Він пояснив, що на нараді у Кадирова його роботу визнали незадовільною: «Це були кричущі факти грубих порушень закону, і я повністю беру на себе відповідальність за ці помилки, допущені суддями».

36-річний Магомед Даудов був затверджений на посаді спікера парламенту Чечні четвертого скликання 4 жовтня. Він і раніше обіймав цю посаду після смерті Дукувахи Абдурахманова, однак попередній парламент було вирішено розпустити, щоб поєднати нові вибори з єдиним днем голосування в Росії 18 вересня

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...