"Сподіваються, що під ялинку ворог не пришле "подарунків": Як бійці АТО у Мар'їнці готуються до Нового року (відео)

Військові знайшли на горищі ялинку та новорічні ліхтарики. Тож вирішили прикрасити своє тимчасове помешкання до свят.

Ялинка захисників Мар'їнки. Фото: скріншот з відео.

Новорічну ялинку встановили і прикрасили на передових позиціях українських захисників у Мар'їнці Донецької області – мають тепер сподівання, що ані ворожій артилерії, ані російським ДРГ її знищити не вдасться, хоча ті не полишають своїх щоденних спроб це зробити, передають Патріоти України із посиланням на 5.ua.

Військовий із позивним "Замок" розповідає як кілька днів тому, під час чергування, в нього ледь не влучила ворожа куля. Каже, що терористи по Мар'їнці ведуть вогонь постійно, здебільшого – зі стрілецької зброї, але буває і з великокаліберної. Як доказ, розмову супроводжують постріли.

"Працюють стрілкові, ДШК, великокаліберні. Працюють часто. Виїжджають у останній час, виїхав ось нещодавно БМП. Виїжджає, стріляє по позиціях", – розповів "Замок".

Нині ворог поводиться тихіше, ніж зазвичай, кажуть військові. Сьогодні туман рятує захисників Мар'їнки від ворожого влучання. Але військові все ж повинні посилити пильність, адже погана видимість сприяє роботі диверсійно-розвідувальних груп. Армійці розповідають, що ворожі диверсійні групи їх турбують часто. На передовій багато покинутих будинків, там бойовики і облаштовуються та під покровом ночі ведуть вогонь.

Військовослужбовець ЗСУ під позивним "Самодєлкін" розказав: "У селі, в вулицях, в будинках робили лежанки. Кошмарили ліворуч-праворуч сусідів. Ніяк розібратися не могли, де він засів. Потім робили рейд по цих занедбаних будинках. Виявилося – лежанка".

Коли "Самодєлкін" не перебуває на чергуванні, то виконує ще й роботу електрика, бо має відповідний досвід. Щоправда, тепер до нього приходять з незвичними досі поломками: "Цей акумулятор принесли хлопці з позицій. Потрапила в точку граната. Посікло кулемет, акумулятор теж з того кулемета".

Полагодив "Самодєлкін" і кілька новорічних ліхтариків, знайдених разом із ялинкою на горищі. Тож вирішили прикрасити своє тимчасове помешкання до свят. Кажуть, сподіваються, що під їхню ялинку ворог не пришле подарунків.

Все недовге доросле життя поглинула війна... На фронті загинув звільнений з полону захисник "Азовсталі". Герою було лише 21 рік...

середа, 8 травень 2024, 8:15

На фронті в Україні загинув 21-річний вінничанин Назарій Гринцевич, повідомляє Суспільне. Зазначається, що Назарій потрапив у полон після евакуації з металургійного заводу Азовсталь у Маріуполі, де він три місяці разом із побратимами тримав оборону. По...

"Молюся кожен день": Окупант видав "рецепт" захисту від українських дронів і поскаржився на порядки в армії РФ

середа, 8 травень 2024, 7:50

Російський окупант, котрий воює на Куп'янському напрямку, розкрив свій спосіб "боротьби" з українськими дронами, –-це молитва. За його словами, у дні, коли він молився, на позиції росіян не було скидів із БПЛА. Перехоплення телефонної розмови загарбник...