Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

"Зсув" буде помітний: Як здорожчають продукти перед Новим роком та чи буде потім дешевше

субота, 6 грудень 2025, 17:30

На українському ринку наприкінці року традиційно відбувається зростання попиту. Це пов’язано з тим, що люди готуються до різдвяних та новорічних свят, передають Патріоти України. Економіст Володимир Чиж розповів виданню Новини.LIVE, що буде з цінами на...

Штрафи в "Резерв+": Українцям пояснили, за які порушення можна розрахуватися онлайн

субота, 6 грудень 2025, 17:21

Частину штрафів можна сплатити онлайн. Для цього достатньо виконати кілька дій у застосунку "Резерв+". Про це повідомив адвокат Ігор Тарасенко, передають Патріоти України. У застосунку "Резерв+" можуть закрити адміністративну заборгованість ті, хто не ...