Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

В Україні планують масштабну реформу соціальних виплат: Чого чекати

середа, 29 жовтень 2025, 17:30

В Україні планують реформувати систему соціальної підтримки населення. Через надмірну кількість різноманітних виплат та пільг Міністерство соціальної політики, сім’ї та єдності вже розробляє концепцію "нового соціального договору", до якого залучать бі...

Варто готуватися до гіршого: У яких містах України можуть бути проблеми з опаленням

середа, 29 жовтень 2025, 16:30

В Україні поступово зменшується кількість міст із централізованим теплопостачанням, оскільки все більше громад переходять на індивідуальні системи опалення. Про це під час ефіру "Вечір.LIVE" повідомив експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев, переда...