Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.
Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.
І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.
Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.
В Україні в 2026-му мінімальну пенсію підвищать з 2361 до 2564 грн на місяць. Такі плани передбачено в Бюджетній декларації на 2026-2028 роки. Про це йдеться в Бюджетній декларації. Так, якщо цього року українці на заслуженому відпочинку отримують не м...
Гроші не приносять щастя? Можливо. Але їх відсутність - справжня катастрофа для психіки. Нове дослідження, опубліковане у журналі Psychoneuroendocrinology, показало, що фінансовий стрес може мати набагато потужніший вплив на мозок, ніж навіть смерть бл...