Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

Несподіванка під час збору грибів: На Київщині чоловік знайшов пістолет у лісі та оформив його на себе (фото)

четвер, 18 грудень 2025, 15:59

На Київщині 56-річний місцевий мешканець під час збирання грибів натрапив на пістолет. Чоловік вирішив не приховувати знахідку, а офіційно задекларував її у поліції, скориставшись правом на легалізацію зброї. Про це повідомляють Патріоти України із пос...

Вирішено долю санаторію, через який розгорілася суперечка між ГУР і військовими

четвер, 18 грудень 2025, 15:39

На Київщині створять реабілітаційний центр для звільнених із російського полону, а також родин військовополонених і безвісти зниклих Захисників. Заклад працюватиме на базі санаторію «Жовтень» у Конча-Заспі та надаватиме комплексну психологічну, медичну...