Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

Незламна пані: У Покровську жінка в перервах між обстрілами займалася на біговій доріжці (відео)

вівторок, 25 листопад 2025, 22:51

Українські пілоти зафільмували жительку Покровська, яка в перерві між обстрілами та міськими боями, займалась на біговій доріжці на подвірʼї свого будинку. Кумедні кадри опублікували аналітики порталу DeepState, передають Патріоти України. Як зазначают...

Примотала скотчем до живота: Чернівецькі митники вилучили $100 тисяч, які українка намагалася вивезти до Румунії

вівторок, 25 листопад 2025, 21:30

Чернівецькі митники затримали 48-річну українку, яка намагалася незаконно вивезти до Румунії $100 тис., прихованих під одягом. Про це повідомила Чернівецька митниця, передають Патріоти України. У пункті пропуску "Порубне–Сірет" чернівецькі митники зупи...