Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

Програли боротьбу за виживання: Учені розповіли, як саме вимерли "гобіти"

четвер, 11 грудень 2025, 7:36

Науковці назвали нову причину вимирання Homo floresiensis - виду стародавніх людей, яких за невеликий зріст прозвали "гобітами", передають Патріоти України. За словами дослідників, ці стародавні люди вимерли близько 50 тисяч років тому через те, що зни...

Снігу можна не чекати? Метеорологиня розповіла, якою буде погода на Різдво та Новий рік

четвер, 11 грудень 2025, 6:33

Температура в Україні на різдвяно-новорічні свята дещо знизиться, але усе одно буде тепло як для грудня. Про це УНІАН розповіла Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, пер...