Справа не лише в нітратах: Чому зелень може бути шкідливою

Люди навіть і не підозрюють, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози.

Ілюстрація: golos.ua

Зі слів медиків, будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що негативно відбивається на роботі шлунку і підшлункової залози, повідомляють Патріоти України.

Особливо погано це для людей, у яких є захворювання, пов'язані з цими органами. Окрім того, зелень багата на кислоти і гіркоту, шкідливі для підшлункової залозиТож дієтологи наголошують – не можна їсти окрошку більше, ніж двічі на тиждень. Адже поєднання зелені, редиски та щавлю спричинить важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

І ще одна важлива порада від медиків – майже будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці. Тож якщо ви плануєте отримати максимум користі від неї – зелень варто споживати свіжою.

Аби підшлункова менше страждала від кислот зелені, не споживайте її на голодний шлунок. І варто пам'ятати – переїдання зелені може негативно позначитись на вашому самопочутті.

"Спека себе ще покаже": Діденко озвучила прогноз на День Незалежності і заінтригувала "сюрпризами" до кінця серпня

субота, 23 серпень 2025, 11:24

На вихідних, 23 та 24 серпня, в Україні очікується доволі прохолодна погода. Дощі із західних та північних областей перемістяться у центральну, східну та південну частину України, де на них вже зачекалися. Про те, якої погоди очікувати українцям на Ден...

Статистика жахає! В Україні зростає смертність у ДТП - названо головну причину аварій

субота, 23 серпень 2025, 10:27

В Україні зростає кількість смертельних аварій, головною причиною яких є перевищення швидкості. Про це повідомив начальник Департаменту патрульної поліції Олександр Білошицький, передають Патріоти України. За даними поліції, у січні–липні 2025 року в к...