Справа всього життя: Іспанець вже майже 50 років будує собор своїми руками (фото)

Собор в містечку Мехорада-дель-Кампо став особистим монастирем дона Хусто Гальєго Мартінеса, його храмом, його будинком і всім його життям.

Собор, який будує Хусто Гальєго Мартінес. Фото: Фототелеграф.

88-річний Хусто Гальєго Мартінес в буквальному сенсі живе на будівельному майданчику. Він самотужки будує свій власний собор, не маючи креслень, відповідної освіти, інвестування та підтримки офіційної церкви. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Собор дона Хусто знаходиться в невеликому іспанському містечку Мехорада-дель-Кампо. Величезна будівля з 40-метровим куполом буде добудовано ще не скоро.

Хусто Мартінес ніколи не вивчав ні архітектуру, ні цивільне будівництво. Він черпає ідеї з креслень середньовічних культових споруд.

Ідея побудувати свій власний храм прийшла в голову Хусто після того, як йому довелося покинути монастир.

Хусто довелося покинути монастир через хворобу, але він знайшов інший спосіб присвятити своє життя служінню Господу.

Хусто Гальєго Мартінес продав і здав в оренду наявну у нього нерухомість, щоб зібрати гроші на будівництво. На останній земельній ділянці він почав зводити собор в буквальному сенсі з усього, що йому вдавалося дістати.

Хусто використовував порожні бензинові каністри в якості фундаменту для колон. У хід йшли проводи, шматки арматури і навіть старі картонні коробки.

Хусто живе в своєму соборі вже кілька десятків років. Кожен день він прокидається о 3.30 ранку і працює цілий день.

Відвідати собор може кожен. Головні ворота відкриті з ранку до ночі.

Хусто Гальєго Мартінес не бере плату за вхід, однак будь-який бажаючий може пожертвувати гроші на будівництво, і люди роблять це із задоволенням.

Будівництво собору буде завершено не скоро, але загальний вигляд будівлі вже справляє сильне враження.

Собор в містечку Мехорада-дель-Кампо став особистим монастирем дона Хусто, його храмом, його будинком і всім його життям.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...