Справжнє диво: Вперше за багато років в США зацвіла Долина смерті - одне з найбільш безплідних місць на планеті (фотофакти)

Доглядачі Національного парку кажуть, що може пройти ще не один десяток років, поки Долина Смерті знову розпуститься.

Цвіте Долина Смерті. Фото: rusjev.net.

Долина Смерті в США справедливо вважається одним з найбільш безплідних місць на всій землі. Тут була зафіксована найвища температура в світі - 94ºC. Не самий ідеальний вибір для відпустки, правда? І, тим не менш, в цьому році туристів в Долині Смерті хоч відбавляй. Квіти, чиє насіння роками спало, присипане розпеченим піском, дали сходи після урагану Ель-Ніньо - і Долина зацвіла. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це дивовижна подія, але доглядачі Національного парку можуть дати йому своє пояснення. Місцеві рослини проводять більшу частину часу насінням, що спочиває у цих неродючих землях.

Перший же дощ викликає прискорене проростання насіння. Безплідна долина в одну мить перетворюється на квітуче поле.

В цьому році квіти з'явилися завдяки урагану Ель-Ніньо. У минулому жовтні в долині випало до 3 сантиметрів опадів, що близько до того, що випадає тут протягом цілого року. Цієї невеликої, порівняно, кількості опадів вистачило, щоб викликати гігантський ріст місцевих квітів.

Більшість рослин - вербена і Notch Leaf Phacelia, здатні вижити в цьому похмурому кліматі.

Відмінною особливістю Долини Смерті вважаються ось ці незвичайні квіти.

Доглядачі кажуть, що може пройти ще не один десяток років, поки Долина Смерті знову розпуститься. Зараз же місцеві поля виглядають так, ніби перед нами - чи не найбільший родюче місце на всій планеті.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...