"Спи спокойно, дорогой товарищ": В Анкарі урочисто попрощались із застреленим послом РФ (фотофакт)

У Росії літак з тілом посла має зустріти глава МЗС Сергій Лавров.

В Анкарі відбулася церемонія прощання з убитим послом Росії Андрієм Карловим. Після церемонії тіло Карлова відправлять спецбортом в Росію. Про це повідомляє Рен.ТВ, зазначають Патріоти України.

Тіло вбитого посла в Туреччині збирається зустріти в Росії глава МЗС Росії Сергій Лавров з почестями. Тіло буде доставлено спецбортом на батьківщину вже сьогодні ввечері.

У Туреччині мають намір назвати вулицю, на якій розташоване російське посольство в Анкарі, на честь вбитого російського посла.

Як відомо, 19 грудня Андрій Карлов був убитий 22-річним Мевлютом Алтинташем, якого підозрюють у зв'язках з проповідником Гюленом і в причетності до спроби липневого перевороту.

Вбивство сталося під час відкриття фотовиставки "Росія очима турків" в Анкарі. Алтинташ вистрілив у Андрія Карлова зі словами: "Пам'ятайте Алеппо, пам'ятайте Сирію. Ми не залишимо вас у спокої. Тільки смерть зупинить мене. Ми вмираємо під Алеппо, ти помреш тут". Одягнений в офіційний костюм з краваткою Алтинташ вистрілив у спину дипломата, імовірно, вісім разів. Турецька поліція вбила його в результаті спецоперації, при цьому були поранені ще троє людей.

Агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що стрілець був співробітником турецької поліції. При цьому Haberturk повідомляло, що він був звільнений через розслідування справи про спробу державного перевороту в Туреччині.

Росія і Туреччина одноголосно назвали вбивство провокацією, спрямованою на руйнування відносин двох країн, і мають намір не допустити цього.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...