Стало відомо, яке місто в Україні є найбільш атеїстичним (відео)

В Галичині, Буковині, на Волині та Закарпатті рівень релігійності найвищий і становить від 90 до 97%.

Лавра у Києві. Фото: Kidpassage

Найнижчий рівень релігійності спостерігається в Києві і Центральній Україні - всього 51%. Про це заявив завідувач відділом Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Styler.

У південних регіонах країни (Одеська, Миколаївська, Херсонська область) і південно-східних (Харківська, Дніпропетровська і Запорізька область) рівень релігійності становить в середньому 64%. За словами експерта, в Галичині, Буковині, на Волині та Закарпатті рівень релігійності найвищий і становить від 90 до 97%.

"Стільки відсотків жителів тих областей заявляє, що вірить в Бога (ми не говоримо про конфесійну приналежність)", - додав Вишняк. Також соціолог відзначив, що рівень релігійності на Донбасі і в Криму "трохи вище, ніж середній по Україні". До слова, віруючими в ході опитування, проведеного соціологами, себе назвали 70% українців. Правда, з конфесією визначилися лише 67% з них.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...