Стартап українця Антона Головаченка для людей з інвалідністю перемагає на конкурсі Кремнієвої долини (відео)

UniExo - прототип роботизованого екзоскелету, що дає інвалідам, або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість знову повноцінно пересуватися і робити майже все, що може робити здорова людина.

Антон Головаченко і його винахід.. Фото: Re:Invent - Платформа.

Український розробник Антон Головаченко створив пристрій UniExo, який допомагає рухатися людям із обмеженими фізичними можливостями. Свій проект Головаченко запропонував на конкурс Silicon Valley Robotics, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

UniExo є модульним екзоскелетом, який замінює стаціонарне медичне обладнання для пересування пацієнтів з особливими потребами. Окрім власне допомоги людям з інвалідністю або під час реабілітації, його творці наголошують на ще одній перевазі пристрою – його доступності.

За умовами змагання, за кожен із запропонованих стартапів голосують читачі сайту. Проекти оновлюються щотижня. Серед решти учасників, розробка українця отримала переважну більшість голосів. Переможця конкурсу оголосять наприкінці листопада.

Вартість виробництва однієї частини екзоскелета – в діапазоні від $4 тис. до $15 тис., разом із компонентами з пластику та металу, стабілізаторами, програмними блоками й сенсорами.

Ціну українського UniExo прогнозують в рази нижчою, від ізраїльського аналога ReWalk, який коштує близько $70 тис.

І найголовніше: на даний момент розробка отримала 90, 96% голосів відвідувачів сайту robohub.org, де проводиться голосування. Давайте підтримаємо нашого талановитого українця! Проголосувати можна тут.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....