"Эстонские "ватники" потирали ручки, когда началась агрессия РФ против Украины", - Троїцький

У 2014-му за замовчуванням вважалося: сьогодні Україна, завтра - країни Балтії

Фото: "Аргументи і факти"

На початку російської агресії проти України країни Балтії побоювалися, що стануть наступними мішенями Кремля. Однак страхи місцевих жителів допоміг розвіяти обмежений контингент НАТО. Про це заявив в інтерв'ю сайту "Цензор.нет" відомий російський журналіст і музичний критик Артемій Троїцький, який проживає в Естонії, повідомляють Патріоти України.

"Відчутний тривожний настрій в Естонії був в 2014-му, в рік агресії проти України. Тоді за замовчуванням вважалося: сьогодні Україна, завтра - країни Балтії. Причому настрій цей існував у вигляді страху серед естонцями з одного боку, і потирання ручок серед місцевих російських "ватників" - з іншого ", - розповів журналіст.

"Ми як раз в 2014 році перебралися в Естонію, і я прекрасно пам'ятаю, як катався на таксі з місцевими російськими водилами. І вони говорили: "Ну все, зараз Москва дасть відмашку - і естонців ми пригорнемо. Почнемо їх мочити. Ну, тобто відчували, що повертаються часи Радянського Союзу", - поділився спогадами Троїцький.

Однак, за словами журналіста, ці часи не повернулися, і його "особо боевитые соотечественнички присмирели", та й естонці почуваються набагато спокійніше. "Хоча, з іншого боку, Росія, природно, нікуди не поділася; знаходиться тут, під боком. Вона як і раніше дуже велика і досить агресивна. Тому тут дуже зраділи річним новин з НАТО - про те, що в Естонії розміщують невеликий військовий контингент. І що натовську керівництво дало гарантію того, що якщо щось станеться, вони тут же прийдуть на допомогу ", - заявив він.

Журналіст також повідомив, що приблизно половина російського населення в Естонії (особливо в Таллінні) "підсаджена" на російську телепропаганду. Однак більша частина таких фанатичних глядачів російських каналів - люди похилого віку, молодість і зрілий вік яких припали на роки Радянського Союзу.

"Ці люди досі не можуть змиритися з тим, що жили вони колись в країні СРСР і були тут господарями, а тепер живуть в незалежній Естонії і навіть змушені вчити місцеву "собачу" мову (як вони іноді виражаються)", - додав Троїцький.

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...