«Стоп, Путін! Стоп, війна!»: У Болгарії мітингують проти послаблення антиросійських санкцій (відео)

У разі, якщо вимоги не будуть почуті і взяті до уваги, активісти українських європейських організацій будуть готові розпочати безстрокове голодування.

Мітинг у Болгарії. Фото: скріншот з відео.

Близько сотні українських і болгарських активістів 11 червня в Софії взяли участь в акції «Стоп, Путін! Стоп, війна!». Вони закликали Болгарію як члена ЄС не погоджуватися з ідеєю послаблення санкцій проти Росії доти, доки Москва підтримує озброєних бойовиків на Донбасі й продовжує окупацію українського Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Під гаслом «Стоп, Путін! Стоп, війна!» у багатьох країнах ЄС, а також у США, Канаді та Україні 10-11 червня відбуваються громадські акції на підтримку України. Учасники пікетують дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі у країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на сході України.

Координатор акції Ірина фон Бург (Швейцарія), її учасники також звертаються до Європейського парламенту з вимогою змусити Росію вивести свої війська з території України і припинити насильство на окупованих українських територіях та в анексованому Криму. Також учасники акцій пропонують ОБСЄ посилити спостережну місію на Донбасі та перевести роботу місії на цілодобовий режим, а також – щоб ОБСЄ контролювало непідконтрольну Києву ділянку українсько-російського кордону, каже фон Бург.

«Ми звертаємось до європейської, світової спільноти з вимогою посилити тиск на Росію, щоб вона вивела свої війська з окупованої частини України. Ще одна наша вимога до європейської спільноти – продовжити санкції проти Росії. У разі, якщо наші вимоги не будуть почуті і взяті до уваги, активісти українських європейських організацій будуть готові розпочати безстрокове голодування», – зазначила фон Бург. Жителі міст Північної Америки мають долучитись до акції пізніше 11 червня, в Естонії та Італії проукраїнські акції відбулися раніше цього тижня.

Рухався на великій швидкості: В огорожу Білого дому врізався автомобіль

неділя, 5 травень 2024, 19:44

У столиці США місті Вашингтоні автомобіль, який рухався на великій швидкості, врізався в одну з огорож на периметрі безпеки навколо Білого дому. Внаслідок інциденту, який трапився пізно увечері 4 травня, водій загинув. Про це повідомляє «Голос Америки»...

"Я не проти воювати, але...": Курсант Академії Сухопутних військ заявив, що його відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, у виші відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:30

21-річний військовослужбовець Олександр Попович заявив, що його відрахували з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) через конфлікт з керівництвом і відправляють на фронт. Про це хлопець написав на своїй сторін...