Страшна смерть: Киянка п'ять днів марно кликала на допомогу із зачиненої квартири (відео)

Юристи кажуть, що зайти до квартири мали право і поліцейські, і сусіди, які чули крики.
Сусіди та поліція не стали ламати двері. Фото: скріншот з відео.

У Києві самотня пенсіонерка померла, бо ніхто не зміг відчинити двері її квартири. 79-річну жінка кричала про допомогу зі своєї оселі, бо самостійно вже не могла відчинити двері, повідомляють Патріоти України із посиланням на ТСН.

Вона весь час лише кликала свою доглядальницю, яка не лишила контактів нікому з сусідів. Мешканці будинку викликали поліцейських. За словами очевидців, поліцейські чули крики, але не стали відчиняти двері. Сказали, що направлять допомогу наступного дня. Проте ніхто так і не прибув.

Тіло пенсіонерки виявила вже доглядальниця. Сталося це вже на 5-й день після перших її благань про допомогу. Керівник патрульної поліції Києва запевнив, що його підлеглі на виклик приїхали, але не чули криків.

"Двері ніхто не відчиняв, жодного шуму патрульні не чули. Повноважень відкривати двері просто так - немає", - наголосив керівник київських патрульних Юрій Зозуля. Інформацію, твердить поліцейський, передали дільничному, який мав би повідомити надзвичайників. Але так стверджують, до них не звертались. Юристи кажуть, що зайти до квартири мали право і поліцейські, і сусіди, які чули крики.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...