Страшний землетрус в Італії: Поранено десятки людей

У місті Норча, в епіцентрі, повністю зруйновані дві середньовічні церкви. Поштовхи відчувались і в Римі.

Евакуація людей із лікарні в місті Рієті, Італія, 30 жовтня. Фото: "Радіо Свобода"

Внаслідок чергового сильного землетрусу, що стався 30 жовтня зранку в зоні центральних Апеннін, загиблих немає, інформує про попередні дані відділ цивільного захисту Італії. «Маємо десятки поранених, щонайменше один у тяжкому стані», – повідомив агентству ANSA керівник відділу Фабріціо Курчо. Про це повідомляють Патріоти України.

«Усе впало, все зрівнялося із землею. Бачу лише окремі стовпи у пиляві. Це катастрофа! Я бачив пекло…» – розповів у неділю Марко Ріналді, мер містечка Уссіта, яке опинилося в епіцентрі попереднього землетрусу 26 жовтня.

У неділю внаслідок підземних поштовхів, що відчувалися також і в Римі, для проведення технічного обстеження призупинили роботу столичного метро. Закрили для відвідування відомі римські базиліки Святого Павла та Святого Лоренцо, там помітили незначні пошкодження споруд.

У місті Норча, в епіцентрі землетрусу, повністю зруйновані дві середньовічні церкви. В інших селах області Умбрії також помітні значні руйнування. Пошкоджені дороги, які з’єднують потерпілі гірські райони із автострадою. Пожежники і рятувальники обстежують постраждалі райони.

30 жовтня близько 8:00 за місцевим часом землетрус магнітудою 6,5 з епіцентром між містами Норча, Пречі і Кастель Сантанджело суль Нера стався в області Умбрія. Як інформує Інститут геофізики та вулканології Італії, відлуння поштовху було відчутним по всій довжині Апеннінського півострова. За даними сейсмологів, це був найсильніший землетрус в Італії за останні 36 років.

Через два місяці після руйнівного землетрусу , коли загинули близько 300 людей, підземні поштовхи в районі центральних Апеннін відновилися минулого тижня. Тисячі людей залишили свої домівки. Близько 5 тисяч осіб потребують тимчасового притулку.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...