Страсний тиждень: Містичні процесії під час Semana Santa в Іспанії шокують (фото)

​Під час Страсного тижня по всій Іспанії щодня відбувається безліч релігійних процесій, що проходять маршрутами від церкви до церкви.

Святкування Страсного тижня в Іспанії. Фото: Обозреватель.

Semana Santa, або Страсний тиждень, це найважливіше релігійне свято в Іспанії. Протягом цього періоду по всій Іспанії відбувається безліч процесій, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У ході беруть участь різні братства, відрізнити їх можна по костюмах і загострених ковпаках у вигляді конуса - капіротах, які є невід'ємним елементом убрань учасників процесій.

Члени братства символізують "назаренос" - грішників, що покаялися в своїх поганих вчинках. Кожне братство організовує свій маршрут під час процесії, строго дотримуючись традицій.

Косталерос - чоловіки, одягнені в традиційні головні убори, - допомагають членам братства нести пасо під час ходи. Пасо - це скульптури або цілі композиції святих, виконані з дерева, яких наряджають в гарний одяг і обважують ювелірними прикрасами. Опинитися в числі носіїв - найвища честь для будь-якого місцевого жителя.

Страсний тиждень в Севільї - найкрасивіший. Тут найбільша кількість братств. Члени братства ходять по вулицях і вселяють священний жах високими ковпаками. Їхні обличчя закриті, а ноги босі, оскільки брати здійснюють покаяння (а воно повинно бути анонімним), символічно повторюючи шлях Ісуса на Голгофу.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...