"Стратегія виживання": Експерт пояснив бажання українців шукати в усьому "зраду"

Бачити "зраду" - глибинна здатність українців, вважає аналітик.

Володимир Стецик

Бізнес-аналітик Володимир Стецик за останні кілька років прожив у п’яти різних країнах світу. Він повернувся в Україну, зокрема, щоб долучитись до змін в державі, передають Патріоти України з посиланням на Styler.

В Україні людям треба більше звертати увагу на позитивні приклади і брати їх собі на озброєння замість того, щоб шукати “зраду”, - зазначив він, розповідаючи про результати Майдану.

Стецик додав, що у українців є глибинна і навіть генетична здатність бачити "зраду". На його думку, це пов'язано із непростими подіями в державі. “Ми століттями жили у прикордонні – між західною цивілізацією і племенами, які нападали на наші землі, спалювали наші міста. На нас нападали татари, половці, монголи. Уміння бачити небезпеку, "зраду" в таких складних умовах постійних загроз стало стратегією виживання”, - сказав він.

За словами Володимира, це добре доводять трагічні події і травми 20-го сторіччя. “Голодомор і багато інших історичних драм підсилили це відчуття. Травмована психологічна потреба виживати виводить для українців позитивні зміни на задній план, і натомість багато людей фокусуються на поганому. З одного боку, це певна дитячість – "давайте нам все по швидше", а з іншого – це наслідок дуже серйозних і трагічних історичних травм”, - підкреслив аналітик.

На його думку, українцям треба шукати позитивні приклади, яких у нас знайдеться дуже багато. Це дасть віру в себе та впевненість в тому, що зміни треба робити самим, а не чекати, доки хтось щось змінить в країні.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...