Страуси закінчилися: У Києві хвацько торгують голубами Януковича

Господар запевняє, що птахів привіз прямо з Межигір'я.

Ті самі голуби Януковича. Фото: olx.ua.

Більшість українців, напевно, вважають, що з усіх птахів колишній президент поважав страусів, але це не так. Справжньою пристрастю Віктора Януковича були голуби. Ними він займався досить професійно, за що навіть отримав почесний знак "За активний внесок у розвиток голубівництва в регіоні і Україні". І раптом новина - хтось з Житомира продає голубів миколаївської породи, привезених з Межигір'я. Всього по 150 гривень за птицю. Черговий "розвод" або справжня знахідка? Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Продавець Вадим переконує: голуби дійсно привезені з колишньої резиденції Януковича. Нібито за кілька поїздок йому з батьком вдалося вивезти близько 15 пар голубків.

- Старих я не продаю, тільки їх потомство. У них є кільця на лапках з написом "Янукович 2012". Особисто з батьком цієї зими їздив у Межигір'я і купив їх. Не скажу, що без проблем, але батько якось домовлявся з тим, хто за ними дивиться.

Інших документів на голубів у продавця немає. Та й хто б їх дав, якщо птахів продавали з-під поли?

- Спочатку взяли пар 7-8, потім ще5 пар. Втретє нам їх просто виніс той, хто за ними стежить, ми забрали їх і поїхали, - розповідає Вадим.

А куди ж дивився куратор зоопарку в Межигір'ї Сергій Григор'єв?

- Під цю марку наклепали стільки кілець! І на базарі торгують цими голубами. Зараз - це класична ситуація. Кільця може зробити хто завгодно. А у нас немає продажу тварин. Хоча провокаційні ситуації бувають - іноді телефонують, мовляв, кіз купимо і ще когось, але я пояснюю - ми нікого не продаємо. Думаю, продаж голубів Януковича - не більше ніж маркетинговий хід.

Але, може бути, птахів просто вкрали?

- У нас потрійна охорона - самооборона, Нацгвардія, колишній "Беркут". У машин багажники перевіряють. Я, коли виходжу через прохідну, показую свою сумку. Можу сказати: у нас завжди підтримується близько 250 миколаївських голубів. Когось може яструб з'їсти, хтось від хвороби померти, але народжується і потомство. Тому цифра завжди приблизно однакова.

Останній дзвінок - у фірму, яка займається виробництвом кілець для голубів. Чи можна взагалі зробити таке з написом?

- Кільце можна будь зробити, хоч з підписом "Барак Обама". Воно особливої ролі не грає. Тут потрібно дивитися по самому голубу, дізнатися, з якого він голуб'ятника. Тому на кільця відразу не ведіться. Можливо, що шахраї хочуть на чужому імені, тим більше на імені колишнього президента, зробити гроші. Краще зверніться до експертів або тим, хто зараз доглядає за голубами Януковича, - пояснив співробітник фірми.

Варто відзначити, що це не перший випадок торгівлі президентськими птахами. Як писали в ЗМІ кілька років тому, голубів з кільцями на лапках "Віктор Федорович Янукович" відловлювали, а після продавали на Куренівському зооринку в Києві. З прилавка тоді вони йшли по 50 гривень за штуку.

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...

Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: Митрополит дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 6:37

У суботу перед Великоднем потрібно поводитись, як годиться християнам: вшановувати Господа, нічого не святкувати та зберігати спокій і тишу. А от святити у неділю в храмах можна будь-яку їжу, яка може мати для людей "сакральне значення". Про це в інтер...