Створення Єдиної незалежної Церкви або загострення міжконфесійного конфлікту в Україні?: Парубій запросив до Ради Вселенського Патріарха

Патріарх назвав звернення Ради у червні цього року щодо утворення Єдиної Помісної Церкви "важливою історичною подією". Поганою чи хорошою - ще невідомо...
Вселенський Патріарх Варфоломій. Фото: РІА
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час візиту до Туреччини у приміщенні Патріархії Константинопольської Православної Церкви запросив Вселенського Патріарха Варфоломія, Архієпископа Константинополя – Нового Риму виступити у Верховній Раді України. Про це повідомляє прес-служба ВР, передають Патріоти України.
"Відносини офіційного Києва та Вселенської Патріархії мають бути набагато тіснішими, аби досягти утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви", - каже Парубій.
Під час понад двогодинної зустрічі із Вселенським Патріархом обговорили питання перспективи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні та надання їй Томосу про Автокефалію.
"Запросив Вселенського Патріарха Варфоломія відвідати Україну та виступити у пленарній залі Верховної Ради", - повідомив Парубій на сторінці у Twitter.
Святійший Патріарх Варфоломій подякував за звернення, яке ухвалив український парламент у червні 2016 року на адресу Вселенського Патріарха з проханням створити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву та надати їй автокефальний статус, тобто визнати церковну незалежність. Патріарх назвав це звернення Ради "важливою історичною подією".

Парубій подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за духовну опіку над українською діаспорою у США, Канаді, Австралії та Туреччині, за молитви Вселенського Патріарха, які щоденно підносяться у стінах Георгіївського Патріаршого собору.

Нині Парубій здійснює візит до Турецької Республіки. Програма візиту передбачає зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, з Головою Великих Національних Зборів Турецької Республіки Ісмаїлом Кахраманом, участь у засіданні Парламентської Асамблеї НАТО, зустріч з Президентом ПА НАТО М.Тернером та Звернення Голови Українського Парламенту до Комітету цивільного виміру безпеки ПА НАТО з питання доповіді щодо двох вимірів конфлікту в Україні.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...