Суд виніс своє рішення: Командир Надії Савченко заарештований, айдарівець розповів про замовників

Валентин Лихоліт, якого звинуватили у бандитизмі, затриманий військовою прокуратурою за заявою лідерів сепаратистів Сєвєродонецька.

Валентин Лихоліт. Фото:hromadskeradio.org

Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою (до 28 серпня) для бійця батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя". Про це інформує 112 Україна, передають Патріоти України.

У залі суду відбувалися сутички з правоохоронцями, які намагалися вивести бійця із залу. Як відомо, військова прокуратура затримала польового командира батальйону "Айдар", звинувативши його у бандитизмі.

Депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив, що депутати готові взяти командира на поруки. "Затриманий військовою прокуратурою за заявою лідерів сепаратистів Сєвєродонецька - колишнього мера та його заступників. За яких місто опинилося в "ЛНР". Вони звинувачують Батю у тому, що його бійці забрали в них фотоапарат та інші матеріальні цінності", - написав Соболєв у Facebook.

Сам Валентин Лихоліт також розповів, хто саме стоїть за цією справою. "Справа в тому, що Мельничук (перший командир батальйону "Айдар", нардеп від Радикальної партії - ред.) замовив цю справу, проплатив і військовій прокуратурі, і судді. Захист повністю розвалив доказову базу обвинувачення і надав безліч документів, щоб мене звільнити.

Також шість депутатів готові мене взяти на поруки. І це не допомогло. Представив документи і медалі, документи дочки, що вона студентка на моєму утримані, але судді не "хватило" цих доказів. Не знаю чим вона керувалась", - розповів Лихоліт.

Комбат зазначив, що причиною для затримання стало звернення колишніх сепаратистів зі скаргою, що "айдарівці" вчинили проти них протиправні дії.

Дослідження показало: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

понеділок, 29 квітень 2024, 16:22

Ділянка моря між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами широко відома як Бермудський трикутник. Таку назву він отримав у ХХ столітті, коли його почали пов'язувати із загадковими зникненнями літаків та човнів. Багато років стверджується, що к...

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...