Суворий Ельбрус: В групі українських альпіністів сталася трагедія

Гори продовжують збирати данину...

Туристична група, до складу якої входив чоловік, не була зареєстрована. Фото: alptour.suПри сходженні на Ельбрус загинув український альпініст. Рятувальники евакуювали з гори Ельбрус тіло загиблого 54-річного альпініста з Одеси, повідомляють Патріоти України про інформацію сайту Нескучные новости.

Як повідомили в альпклубі «Одеса», 1 червня під час сходження на західному боці на гору Ельбрус, в районі скелі Праска, на висоті 3,9 тис. метрів, одеситу 1962 року народження знадобилась допомога рятувальників. До місця події вилетів вертоліт Мі-8, на борту якого перебувало 8 рятувальників. Однак через погану видимість вертоліт не зміг здійснити посадку. Для надання допомоги вирушив пошуково-рятувальний загін у складі 10 осіб та 1 одиниці техніки.

"Туристична група, до складу якої входив чоловік, не була зареєстрована в пошуково-рятувальному підрозділі МНС Росії, що свідчить про низький рівень дисципліни та забезпечення безпеки сходження", – зазначено в повідомленні.

Смертельна загроза? Імплантат компанії Маска, вживлений у мозок людини, вперше вийшов із ладу

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:30

Перший встановлений людині імплантат компанії Neuralink, якою володіє американський бізнесмен та мільярдер Ілон Макс, вийшов з ладу після того, як з мозку було витягнуто кілька ниток, що реєструють нейронну активність. Про це повідомляє The Hill. Компа...

"Аналогов нет": У Москві салют до 9 травня запустили просто у натовп

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:24

На південному сході Москви салют до 9 травня запустили просто у натовп. Внаслідок інциденту постраждала людина, яка тікала від палаючих частинок. Про це повідомляють російські телеграм-канали. Під час салюту до Дня Перемоги у московському районі Кузьми...