Унікальне сходження: Еверест підкорився українці (фото)

Україна багата на видатних альпіністів, що не раз побували на найвищих вершинах світу. На Евересті маршрути дуже непрості. Можемо пишатися - наша співвітчизниця змогла дійти до вершини.

Перша українка - володарка Евересту Ірина Галай. Фото: ua-reporter.comЯк стало відомо з українських ЗМІ, сьогодні вночі перша українська жінка - Ірина Галай піднялася на Еверест, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

28-річна Ірина Галай родом з Мукачева, зараз живе в Києві, працює директором з розвитку однієї з компаній з продажу нафтопродуктів. Про себе вона говорить так: "Я захопилася альпінізмом три роки тому. Побилася зі співробітником, програла, і мене відправили на Казбек (Кавказ). Зійшла успішно найперша. І після цього я живу від гори до гори. Працюю тільки для того, щоб була можливість подорожувати". У Ірини 18 травня був день народження. Таким чином, перемогу дівчина піднесла собі в якості незвичайного подарунка.

Гід Ірини при сходженні на Еверест - досвідчений альпініст Віктор Бобок (народився в Дніпродзержинську, зараз живе в Москві). Його вважають першим українцем, який побував на всіх головних вершинах всіх семи континентів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...