Священика, який став учасником трагічного ДТП на Житомирщині, заборонили у служінні

Наявність провини отця Володимира у ДТП буде встановлювати слідство, поки що інформації про хід розслідування немає

Протоієрей Володимир Вантух. Фото: "Сайт Житомирської Єпархії"Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Нікодим звільнив з посади настоятеля та заборонив у священнослужінні протоієрея Володимира Вантуха, який 19 серпня насмерть збив 11-річну дівчину на трасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сайт Житомирської Єпархії".

ДТП сталося на трасі Київ-Чоп. Співробітниця обласного управління Нацполіції Алла Ващенко повідомила, що священослужитель з місця події тікати не намагався.

Єпархія висловила співчуття родині загиблої. Отець Володимир заборонений у служінні. Слідство щодо визначення наявності його провини та усіх обставин трагедії триває.

За словами друзів, священик сів за кермо в той день після святкової довгої служби Преображення. У зв'язку з підготовкою до Свята за кілька днів до 19 серпня отець Володимир майже не спав, та, скоріш за все, просто заснув за кермом, кажуть мешканці села Барвинівка, де знаходиться храм батюшки. Вони додають, що зараз о. Володимир знаходиться у шоці та розпачі через трагедію.

Храм у с. Барвинівка - старовинний, йому більше 250 років. Отець Володимир за час своєї кар'єри здобув одну з найвищих нагород для "білого" духовенства: служіння з відкритими Вратами.

Була розбита губа, синці та кров: Спливли нові подробиці смерті чоловіка в ТЦК Кривого Рогу

четвер, 9 травень 2024, 11:28

Рідні померлого в Саксаганському районному ТЦК Кривого Рогу чоловіка приїздили до моргу на упізнання його тіла. Вони кажуть, що воно в синцях і крові. Про це пише "Суспільне". Як розповіла мати померлого Тетяна Зайцева, жодних документів про смерть син...

Відмова від повістки та неявка до ТЦК: В Україні підняли штрафи для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 10:28

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, в кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів. Таким чином, сьогодні відповідний законопроект парламентарі ух...