Священика УПЦ МП, який під час Таїнства Хрещення розмовляв по телефону, відсторонили від служіння (відео)

Відеозапис зухвалого нахабства священника з Київщини набув широкого розголосу у мережі, кореспонденти ПУ провели власне розслідування

Монастир Марії Магдалини у Білій Церкві. Фото: www.stejka.com

У мережі великого резонансу набуло відео, на якому священик під час Таїнства Хрещення дитини поводив себе зухвало, розмовляючи по телефону. Батьки дитини та гості дуже обурені такою поведінкою священнослужителя, повідомляють Патріоти України. Інцидент стався 26 серпня 2016 року у Білій Церкві в монастирі Марії Магдалини.

За словами матері дитини, Тетяни Залізко, звуть священика Микола Тищенко. "Це вже не вперше. Цього священика добре знають у місті. Навесні він хрестив дитину знайомих, і поводився дуже неввічливо, неуважно проводив Таїнство. Це дуже обурило родичів. Крім того, півроку тому він теж сильно образив парафіян - під час хрестин також розмовляв по телефону", - розповіла Тетяна кореспонденту нашого сайту.

Після зухвалої поведінки отця Миколая Тетяна хотіла поговорити з ним і довідатись, чому він перервав Хрещення особистою розмовою по мобільному, але священик не вийшов до неї. "Чи дійсно тепер взагалі таке Таїнство?", - питає Тетяна. Оператор Володимир Бондаренко, який і зробив відеозапис з хрестин, каже, що вперше бачить таке зухвальство з боку священика.

Як повідомив нашому кореспонденту секретар Білоцерківської єпархії УПЦ МП отець Валерій Яблонський, славнозвісного священика у той же день, 26 серпня, коли єпархіальне управління дізналося про інцидент, відсторонили від служіння та проведення треб "за неповажне ставлення до парафіян". Також Яблонський додав, що "триває розслідування інциденту" та буде проводитись робота задля запобігання подібних випадків у майбутньому.

Щодо монастиря Марії Магдалини у мережі є багато коментарів про "пропаганду сепаратизму та антиукраїнських ідей". Секретар єпархії повідомив: "Ми про таке не чули, але тепер обов'язково будемо розбиратись".

Чи наведуть лад у церкві, невідомо. Будемо сподіватись, що слова протоієрея Валерія не залишаться словами.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...