Свято для фюрера: Російська еміграція закликає бойкотувати ЧС-2018

Письменник Михайло Шишкін розповів, що 2010 року він спершу зрадів тому, що через вісім років Росія прийматиме чемпіонат світу з футболу.
Михайло Шишкін. Фото: соцмережі.

Російський письменник Михайло Шишкін, який нині мешкає у Швейцарії, закликав не підтримувати й не відвідувати чемпіонат світу з футболу в Росії. В інтерв'ю впливовому швейцарському виданню Tages-Anzeiger він заявив, що "тих, хто вирушає до Росії, потім покажуть по телевізору в якості тих, хто підтримує Путіна", передають Патріоти України.

"Розраховувати на те, що ми, мовляв, ми поїдемо в Росію і будемо критикувати, це щонайменше наївно", - підкреслив письменник. Витяги з інтерв'ю 8 червня опублікувала російська редакція SWI Swissinfo.

"Путін зловживатиме іграми чемпіонату так само, як він зловживав Олімпіадою в Сочі. Участь збірних країн світу буде подано як знак солідарності з авторитарним режимом. Після Сочі відбулася анексія Криму, потім почалася війна в Україні. А що буде після фіналу ЧС? Тому я закликаю Федеральну раду, уряд Швейцарії, а також уряди інших демократичних країн, бойкотувати цей чемпіонат... Чемпіонат світу не для того, щоб лизати чоботи Путіну", - зазначив Шишкін.

Письменник також розповів, що 2010 року він спершу зрадів тому, що через вісім років Росія прийматиме чемпіонат світу з футболу. "Але тоді це була інша Росія, тоді ще була надія, бо тоді неможливо було собі уявити, що владу в країні узурпує група злочинних посадовців, що вибори будуть фальсифікуватися, що опозиціонери, журналісти та діячі мистецтва сидітимуть у в'язницях", - пояснив Шишкін.

Після інтерв'ю письменника посольство Росії в Швейцарії написало у відповідь цілий прес-реліз. "Інтерв'ю пана Шишкіна газеті "Тагес Анцайгер" викликає одночасно відторгнення і співчуття", - заявили в російському дипредставництві.

Довідка

Михайло Шишкін - автор романів "Взяття Ізмаїла", "Письмовник" і "Венерине волосся".

Лауреат усіх головних російських літературних премій, зокрема, "Російський Букер", "Національний бестселер" і дві премії "Велика книга".

П'ять років тому, в березні 2013 року, Шишкін відмовився представляти Росію на міжнародному книжковому ярмарку BookExpo America в Нью-Йорку. Тоді він пояснив свою відмову небажанням підтримувати кремлівський режим і "почуттям сорому за те, що відбувається в країні".

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...