"Свято на вулиці" соратника Януковича: Екс-нардепу виплатять 9,6 тис. за "душевні страждання" через звинувачення в сепаратизмі

Володимир Медяник позивався до Генеральної прокуратури і Державної казначейської служби, вимагаючи виплатити йому 1 мільйон гривень морального збитку.

Володимир Медяник. Фото: Cxid.info.

Верховний суд постановив виплатити 9,6 тисяч гривень морального збитку колишньому народному депутату від фракції Партії регіонів Володимиру Медянику за його незаконне затримання та повідомлення про підозру в сепаратизмі. Про це свідчить ухвала ВС, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Як свідчить документ, Медяник позивався до Генеральної прокуратури і Державної казначейської служби, вимагаючи виплатити йому 1 мільйон гривень морального збитку через "тривалі душевні страждання".

Зокрема позивач мотивував свою вимогу тим, що йому "внаслідок незаконних дій працівників ГПУ було завдано моральної шкоди, яка проявилась у його душевних стражданнях, у нього погіршились нормальні життєві зв'язки, ускладнились сімейні та сусідські стосунки, що негативно вплинуло на стан його здоров'я".

Водночас суд першої інстанції постановив виплатити Медянику 9 600 грн, виходячи з мінімальної заробітної плати на час ухвалення рішення, яка становила 3 200 грн.

Медяник подав апеляцію, але програв її. Водночас Держказначейство подало скаргу до Верховного суду з проханням скасувати стягнення коштів. Тепер Верховний суд дійшов висновку, що касаційна скарга підлягає залишенню без задоволення та постановив виплатити Медянику 9,6 тисяч гривень морального збитку.

Нагадаємо:

  • 7 серпня 2016 року в рамках справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали екс-нардепа Медяника.
  • Його підозрювали у скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків по ч.3 ст. 110 Кримінального кодексу України; в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 КК України.
  • Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Медяник займався посередницькою діяльністю між "ЛНР" і українською стороною.
  • 8 серпня 2016 року Печерський райсуд Києва арештував Медяника.
  • 24 жовтня справу проти Медяника закрили через відсутність доказів винуватості.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...