Свічку запалимо, кутя, риба і пампушки з дому будуть: Бійці розповіли, як зустрічатимуть Святвечір на фронті (відео)

Бійцям 80-ї бригади волонтери привезли вертеп, у 93-ій бригаді їстимуть кутю, яку передали близькі військовослужбовців з дому.

Ілюстрація:http://www.volynnews.com/

Українські бійці, що змушені зустрічати різдвяні свята на фронті розповіли, як святкуватимуть Святвечір. Про це пише Gazeta.ua, інформують Патріоти України.

Головна страва святої вечері – кутя – на передовій буде. Про це подбала мати одного з бійців.

"Поки що святкового настрою нема. Але мама передала кутю. Коли пригощатиму нею побратимів, думаю, як то кажуть, магія з`явиться. Так склалось, що більшість побратимів в роті з півдня. Святу вечерю пам`ятають тільки з дитинства. Я зі ще одним галичанином, відновлюватимемо традиції у бліндажі. 12 страв не буде. Але свічку запалимо, кутю, рибу і пампушки з дому, будуть," – розповів боєць 93 бригади Олег.

Боєць Володимир, що несе службу на Світлодарській дузі, додає, що цього року в нього сумний Святий вечір, бо після останніх боїв втратив багато побратимів.

"Для мене, як в колядці, це сумний Святий вечір. Багато наших пішло після останніх боїв. Інша частина в госпіталі. З дому дзвонила бабуся, колядувала мені. Настрій піднявся. Може на Різдво теж трохи поколядую", – каже Володимир.

А от бійцям 80 бригади волонтери привезли вертеп. "Вертеп і патріотичні, сучасні колядки. Це круть! Ми не думали святкувати, мали бути звичайні будні. Але коли дідух в бліндажі, то нема ради", –додає львівський десантник Андрій.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...