Свідоме знищення української інфраструктури: Бойовики "ДНР" нанесли мільйонні збитки обстрілом селища Чермалик

Також в населеному пункті Чермалик пошкоджено 34 будинки в результаті обстрілу з боку бойовиків.

Жахливі подробиці розстрілу селища Чермалик. Фото: donbass.ua.

Обстріл окупантами Донбасу агрогосподарства ДП Ілліча "Агродонбас" в Чермалик завдав мільйонних збитків, пишуть Патріоти України з посиланням на Donbass.ua.

"Всього в район Чермалик прилетіло 60 осколково-фугасних снарядів калібром 122 мм, 19 з яких впали на території агрогосподарства. Розриви цих "подарунків" від незаконних збройних формувань псевдореспубліки наробили страшної шкоди. Сума збитків сягає мільйонів гривень", - повідомив підполковник Вадим Бакай з української сторони СЦКК.

Пряме влучення артилерійського снаряда повністю зруйнувало один ангар, в якому зберігалося сіно. Серйозно пошкоджено дах гаража. Від розриву боєприпасів постраждали комплектні трансформаторні підстанції підприємства і ворота. Повністю згоріли 4 сучасних сільськогосподарських трактори з причепами, а осколками, які після потужних вибухів розліталися навколо, посікло стіни будівель, вікна, паркани, 2 автомобілі і ще один трактор. Крім того, в результаті прямого попадання пошкоджена лінія електроживлення.

"І "родзинкою" цього обстрілу став 122-мм артилерійський снаряд, що не розірвався. Це прекрасна ілюстрація того, що бойовики НВФ цинічно порушують режим припинення вогню і використовують озброєння, яке за Мінськими домовленостями має бути відведено на відповідні відстані від лінії розмежування сторін" , - зазначив Бакай.

За його даними, військовослужбовці українського боку СЦКК в присутності спостерігачів СММ ОБСЄ задокументували факт цього обстрілу. Було встановлено, що вогонь по Чермалику вівся з напряму населеного пункту Лугове, на відстані приблизно 10 км.

Українські військові спостерігачі сфотографували снаряд, що не розірвався. Після цього вибухотехніки знешкодили боєприпас.

"Останнім часом бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" все частіше вдаються до обстрілу об'єктів сільськогосподарських господарств, які розташовані недалеко від лінії розмежування сторін, завдаючи їм відчутних збитків. Виникає питання: "Це невлучна стрільба недоартилеристів НВФ чи свідоме знищення інфраструктури регіону?", - задаються питанням в прес-центрі штабу АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в населеному пункті Чермалик пошкоджено 34 будинки в результаті обстрілу з боку бойовиків.

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...