"Світле майбутнє" недореспублік: У ''ДНР'' почалися серйозні проблеми на заводах

У місті Сніжне Донецької області на машинобудівному заводі скоротили 50% працівників.

Заводи в "ДНР" звикли розпилювати, а не запускати. Ілюстрація: соцмережі.

На окупованій території Донецької області у так званій "ДНР" почалися серйозні проблеми на заводах — працівників масово скорочують, а зарплату місяцями не платять. Таку інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Зокрема він повідомив, що у місті Сніжне Донецької області на машинобудівному заводі скоротили 50% працівників. "На Сніжнянському машинобудівному заводі ПАТ "Мотор Січ", розташованому на території, контрольованій "ДНР" кількість робітників скоротилася з 3 тис. до 1,5 тис. осіб. Половина з яких перебуває в неоплачуваних відпустках, а інша половина (із середньою зарплатою в 5 тис. руб. (2 тис. грн) переведена на триденний робочий тиждень", — сказано у повідомленні.

Тимчук наголосив, що у зв'язку з цим обсяги виробництва на заводі вже знизилися на 30-40% у порівнянні з 2017 роком. Він також пояснив, що Сніжнянський машзавод є спеціалізованим підприємством у складі ПАТ "Мотор Січ" з виробництва лопаток і дисків газотурбінних двигунів, до окупації було задіяно у виробництві 55 типів і модифікацій авіадвигунів.

Після так званої "націоналізації" в "ДНР", "Мотор Січ" у кінці 2017 року оприлюднило офіційне повідомлення про втрату контролю над управлінням активами цього підприємства.

Крім того, в окупованій Макіївці Донецької області працівники шахти "Калинівська-Східна" близько 3-х місяців отримують зарплату в мінімальному обсязі, а видобуток вугілля не проводиться. До того ж, наголосив Тимчук, через відсутність своєчасного відкачування води на шахті зростає загроза затоплення селища Калинове.

"На території, контрольованій "ДНР", продовжує проводитися перерозподіл власності між новоявленими представниками "влади республіки". Одним із результатів стало припинення роботи мережі магазинів "Обжора" і "Авоська", — підсумував координатор "ІС".

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...