Сила думки: Унікальний спосіб поліпшити пам'ять - фізичні навантаження

У школах завжди влаштовували для школярів спортивні п'ятихвилинки. Чомусь на довгі роки забули, а тепер про давно забуте кажуть, що це відкриття.

Фізичні навантаження захищають від втрати пам'яті. Фото: xn--80achd5ad.xn--p1ai"Наші результати дозволяють припустити, що відкладені на певний час фізичні вправи можуть сприяти поліпшенню довгострокової пам'яті і демонструють потенціал фізичного навантаження в навчальному та лікувальному процесах", - йдеться в статті зарубіжних вчених експертів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. У дослідженні стверджується, що запам'ятовуванню інформації сприяє виконання фізичних вправ через чотири години після вивчення нового матеріалу.

В експерименті взяли участь 72 випробуваних, які протягом 40 хвилин намагалися запам'ятати розташування 90 картинок на екрані комп'ютера.

Після цього учасників в довільному порядку розділили на три групи. Перша група відразу ж після вивчення картинок виконувала через 35 хвилин тренування на велотренажері. Друга група випробовуваних робила ці ж вправи, але вже через чотири години після запам'ятовування. Третя група не виконувала вправ зовсім.

Через 48 годин вчені перевірили, наскільки добре випробовувані запам'ятали розташування картинок, і провели МРТ їх головного мозку. Результати експерименту показали, що краще за всіх впоралися із завданням ті, хто виконував фізичні вправи через чотири години після розглядання картинок. Крім того, у цих же людей дослідники виявили активність в гіпокампі - ділянці головного мозку, що відповідає за консолідацію пам'яті, тобто за переклад інформації з короткочасної пам'яті в довготривалу.

Вчені заявляють, що їм поки не відомі точні механізми впливу фізичного навантаження на процес запам'ятовування. Однак, як зазначається в статті, раніше проведені дослідження продемонстрували, що фізичні вправи приводять в дію норадреналін і дофамін, які впливають на консолідацію пам'яті.


Австралійський боксер порівняв Ломаченка... з Ейнштейном

вівторок, 7 травень 2024, 12:51

Василь Ломаченко все ще залишається сильним боксером, попри свій вік. Так вважає майбутній суперник українця Джордж Камбосос, передають Патріоти України. Австралієць порівняв свого майбутнього суперника по чемпіонському поєдинку з відомим у минулому на...

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...