Симпатик терористів: У столичному аеропорту "Бориспіль" затримали італійського журналіста, який підтримує бойовиків ОРДЛО

Чоловік прибув в Україну, оскільки збирався потрапити до Одеси 2 травня на так звані жалобні заходи з нагоди чергової річниці трагічної загибелі 48 осіб у Будинку профспілок.

Джорджіо Б'янкі підтримує терористів на Донбасі. Фото:theworldnews.net.

У вівторок, 1 травня, в київському аеропорту "Бориспіль" затримали італійського журналіста Джорджіо Б'янкі. Про це розповіла президент італійської громадської організації "Сперанца" Ірина Вихорєва, повідомляють Патріоти України за матеріалами ТАСС.

Відзначається, що Б'янкі мав намір відвідати 2 травня в Одесі жалобні заходи з нагоди чергової річниці трагічної загибелі 48 осіб у Будинку профспілок.

Також відомо, що в 2015 році Б'янкі незаконно відвідував окуповану територію Донбасу, де займався збором матеріалів про ситуацію в регіоні, після чого опублікував ряд матеріалів в мережі і ЗМІ на підтримку бойовиків угруповань "Л/ДНР".

"Джорджіо збирався продовжити роботу над відеоматеріалом, зокрема, записати кілька інтерв'ю жителів України, в тому числі в Одесі, але після прильоту [до Києва] його затримали, ознайомили з рішенням про заборону на в'їзд і попередили, що він буде депортований першим же рейсом. Однак пізніше Джорджіо повідомив, що замість посадки на літак його знову водили на допит", - розповіла Вихорєва.

За її словами, журналіста можуть звинуватити в пособництві терористам.

"Немає паспорта РФ - не отримаєш дитину": Окупанти погрожують породіллям на Луганщині

понеділок, 6 травень 2024, 3:25

Російські загарбники на окупованій Луганщині погрожують не віддавати дітей батькам, якщо у них немає документів РФ, передають Патріоти України. “Напередодні пологів жінок у так званій "ЛНР" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності пас...

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...