Synchronous: В Україні презентували перший вітчизняний електромобіль (відео)

Електрокар розрахований на шість пасажирів і водія і зовні нагадує сучасну карету.

Synchronous - перший вітчизняний електромобіль. Фото: ВВС.

У Києві презентували перший електромобіль української розробки, більшість деталей якого також виготовлені в Україні, під назвою Synchronous. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами розробників електрокара з компанії Electric Marathon International, його можна використовувати в якості таксі або туристичного "шаттла".

Всього електрокар розрахований на шість пасажирів і водія і зовні нагадує сучасну карету. Творці називають такий дизайн "ретрофутуризм".

"Про дизайн були хороші відгуки, були і дуже негативні, образливі. Незабаром я перестав їх читати", - зізнається дизайнер Владислав Карпець.

Розробники відзначають, що їх новинка є прототипом, робота над яким ще триває, тому поки не прогнозується дата його виходу в серійне виробництво і остаточна ціна.

Як стверджують творці автомобіля, електродвигун новинки, всі компоненти до нього, а також більшість електронних блоків управління і зарядний пристрій виготовлені в Україні. Силовий контролер, в свою чергу, виробництва США. Встановлена на прототипі літій-іонна батарея китайського виробництва, дозволяє авто проїжджати всього 30 км на одному заряді. Згодом цей показник планується збільшити до 130-160 км.

Планується, що на даху автомобіля буде сонячна батарея, енергія від якої піде на охолодження салону. Всередині можуть розміститися шість пасажирів, які будуть сидіти один навпроти одного. Місце водія відгороджене від пасажирського сектора напівпрозорим склом. Автомобіль також має великі панорамні вікна. Розробники запевняють, що швидкість Synchronous - 60-70 км/год, буде відповідати "міському темпу руху".

Розробка авто до етапу виготовлення прототипу тривала 1 рік.

22 травня електромобіль представлять у Львові, звідки його трейлером повезуть для демонстрації в містах Європи. У цей день зі Львова стартує марафон електромобілів, кінцевим пунктом якого є Монако.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...