Сини пишатимуться і батьком і мамою: Удова загиблого в АТО офіцера відстояла священне право чоловіка перед забудькуватими бюрократами (відео)

З 2008 року Інна служить у Збройних Силах України. Після загибелі на Донбасі чоловіка — капітана 128-ї бригади — вона залишилася сама з двома синами.

Минуло вже два роки з трагічної звістки зі Сходу України. Жінку обурив той факт, що ім’я її чоловіка досі не викарбували на меморіалі поруч з іншими героями, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Закарпаття онлайн"

Інна Балог, дружина полеглого капітана Балога

Я звернулася до міськради з запитанням, чому так сталося. Він закарпатець, служив у 128-й бригаді, похований на Кальварії. Чому його імені тут нема? Мені відповіли, що меморіал ставив підполковник Журавльов. Я звернулася до нього. І він мені сказав, що про мого чоловіка не забули і ситуацію обов’язково виправлять. Попросив вибачення.

Після цього приблизно за півтора місяця ім’я Василя Балога викарбували на меморіалі Полеглим Героям в Ужгороді. А cьогодні, 9 вересня, напис освятили, АТОшника відзначили за героїзм та хоробрість. Також на площу, названу на честь її єдиного сина, прийшла мати Віталія Постолакі. Жінка згадала, як тривалий час чекала звістки зі сходу:

Калина Постолакі, мати полеглого Віталія Постолакі

12 лютого він подзвонив мені двічі, сказав, що все нормально. Але я вже чула, що під Дебальцевим відбувається. Чекала, аби він у п’ятницю подзвонив, але цього не сталося. Ми місяць шукали, і через місяць привезли мого сина в церковному гробі.

На заході вшанували хвилиною мовчання полеглих бійців АТО, помолилися за їх душі. А військовий комісар Микола Журавльов заклав 19 гільзу на тризуб.

Ніяк не схожий на середньовічного ідальго в латах: Фахівці розкрили таємницю скульптури чоловіка в скафандрі котрмй вражає відвідувачів іспанського собору XVI століття

середа, 15 травень 2024, 9:37

Фахівці розповіли, звідки взялася фігура сучасного астронавта в шоломі на фасаді готичного собору XVI століття Catedral Nueva в знаменитому своїми пам'ятниками старовини місті Саламанка, що у провінції Леон та Кастилія. . Скульптура наштовхує на містич...

Чи потрібно йти в ТЦК, якщо є право на бронювання: У Міноборони дали відповідь

середа, 15 травень 2024, 9:14

Якщо військовозобовʼязаний має право на бронювання, йому все одно потрібно прибути до ТЦК. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. "Прибути до ТЦК так (потрібно, - ред.). Тому що закон, який набуде чинності з 18 травня, говор...