Сите життя "фронтовика": Журналісти показали, в якій розкоші проживає Пашинський та його родина (відео)

Сергій Пашинський живе в розкішному маєтку в селі Хлебче Васильківського району Київської області. Загальна площа будинку складає 1200 кв. м. Однак офіційно власником житла є дружина нардепа.

Сергій Пашинський. Фото:http://glavcom.ua/

Народний депутат України від "Народного фронту" Сергій Пашинський володіє розкішними маєтками і є партнером в будівництві елітного котеджного містечка недалеко від Києва. Про це йдеться в розслідуванні журналістів телеканалу Zik, яке було проведене ще минулого року, зазначають Патріоти України.

Як говориться в сюжеті, Сергій Пашинський проживає в розкішному маєтку в селі Хлебче Васильківського району Київської області. Загальна площа будинку складає 1200 кв. м. Однак офіційно власником житла є дружина нардепа.

Крім того, з сім'єю Пашинського пов'язують зведення котеджного містечка "Хутір Ясний" в селі Лісники Київської області. Будівництвом і продажем елітного житла керує Віктор Синенко - бізнес-партнер Сергія Пашинського. Сестра дружини Пашинського Тетяна Етенко, проживаючи в селі Гора Бориспільського району Київської області, теж володіє маєтком, який неможливо було б побудувати на задекларовані нею доходи.

У своєму розслідуванні журналісти простежують зв'язок між станом Етенко і її роботою в 2009 році на Житомирській кондитерській фабриці "Житомирські ласощі", де зараз робляться спроби рейдерського захоплення.

"Будучи працевлаштованою Пашинським на посаду юриста фабрики, Етенко входила до наглядової ради підприємства, вважаючись власником 15 відсотків акцій, які за фактом належали нардепу", - уточнюється в сюжеті.

Саме через неї Пашинський намагався незаконно збільшити свою частку володіння фабрикою з 15% до 50. Коли це не вдалося, нардеп зажадав, щоб його 15% були виплачені грошима. За словами голови наглядової ради фабрики Ігоря Бойка, тоді Пашинському заплатили близько $10 млн. Однак в 2015-му, отримавши більше впевненості у власних силах і можливостей уникнути покарання, народний обранець вирішив привласнити кондитерську фабрику.

"Для досягнення цієї мети Пашинський не гребував ніякими методами. Зокрема, мова йде про використання сфальсифікованих документів і про реєстрацію нового керівництва на їх основі, незаконне задоволення судом позову міноритарія про призупинення діяльності підприємства і про створення фіктивного ЗАТ", - йдеться в матеріалі.

Однак вершиною такої "підприємницької" діяльності стала атака на фабрику під час новорічних свят 2016 кількох сотень озброєних бандитів, знищення майна і грабіж. Рейдерський напад обійшовся ВАТ "ЖЛ" в десятки мільйонів гривень і загрожує втратою робочих місць майже двом тисячам працівників.

Сам Пашинський, незважаючи на такі серйозні звинувачення, уникає будь-яких коментарів щодо згаданого конфлікту. Журналістам не вдалося поговорити навіть про законотворчу діяльність депутата, незважаючи на його обіцянку дати інтерв'ю на цю тему. Прес-служба нардепа теж обмежилася обіцянками.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...