Ситуація критична: Окупанти можуть залишити без води більшість території Донбасу

Ілюстрація: gromada.ks.ua

Через аварійний стан об'єктів насосної станції 1-го підйому Південно-донецького водопроводу можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу з населенням більше 1,3 мільйона осіб. проведення ремонту неможливе без надання гарантій безпеки на час зазначених робіт з боку бойовиків "ЛДНР". Однак вони так і не відповіли, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За даними Української сторони СЦКК, 26 січня внаслідок обстрілу бойовиками насосної станції, було пошкоджено систему охолодження одного з двох трансформаторів, призначених для електроживлення станції. Це призвело до критичного 50%-го зниження надійності об’єкта в цілому.

"Як наслідок, найменший збій у роботі системи електрозабезпечення може стати причиною повної зупинки насосної станції. Під загрозою припинення водопостачання опиниться населення всього південно-західного напрямку Донецької області, а саме: Волноваський, Красноармійський, Добропільський райони, міста Донецьк (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Красноармійськ, Докучаєвськ та інші міста і селища (усього 49 населених пунктів) з населенням більше 1,3 мільйона осіб", – йдеться в повідомленні.

Відтак українська сторона скоординувала проведення фахівцями комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" необхідних ремонтно-відновлювальних робіт. Для цього було отримано гарантії безпеки від Збройних Сил України. Проте, проведення ремонту неможливе без надання гарантій безпеки на час зазначених робіт з боку представників окупаційної влади. Відповідні запити, за сприяння СММ ОБСЄ, підприємством направлялись двічі: 26 січня та 30 січня поточного року. По зазначеним запитам відповіді від бойовиків не надходило.

"Цинічним є й те, що керманичі ОРДО не тільки не сприяють у відновленні працездатності насосної станції, а й розгорнули брехливу кампанію зі звинуваченнями підрозділів Збройних Сил України у пошкодженні зазначеного електротрансформатора", - зазначили в Українській стороні СЦКК.

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....