Таємні пута: Екс-аналітик Пентагону звинуватив Рибачука у співпраці з Львочкіним

Експерт вважає, що уряду США необхідно розібратися "хто є, хто" в українських групах громадянського суспільства.

Олег Рибачук. Фото: 112 Україна.

У США Олега Рибачука звинуватили у співпраці з керівником Адміністрації президента Віктора Януковича, Сергієм Льовочкіним з метою маніпулювання громадською думкою в Україні та впливу на західні уряди. Про це пише колишній аналітик Пентагону Джеймс Дюрсо в своїй статті "Українські олігархи інвестують в політику" для авторитетного міжнародного видання International policy digest, передають Патріоти України.
Зокрема, зазначається, що "під час Революції Гідності в Україні в 2013-2014 роках Рибачук і його спільники впливали на спілкування (для мітингувальників, - ред.) через контроль над сценою і звуковими системами на Майдані, а також, тісно співпрацювали з тодішнім главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним". За інформацією американського експерта, Рибачук знав про наближення жорстокого придушення протестів, але не повідомив про це іншим учасникам Майдану.
Дюрсо також пише, що співпраця Рибачука з режимом Януковича полягала в спробах зупинити революцію. Експерт звертає увагу на те, що навіть після застосування насильства проти протестуючих і появи вимог про дострокові президентські і парламентські вибори, Рибачук продовжував закликати до припинення протестів.
На думку Дюрсо, підозрілою також є діяльність Рибачука на посаді голови Незалежної антикорупційного комітету з питань оборони (Нако) українського відділення Transparency International, де він різко критикує закупівлю зброї і український військово-промисловий комплекс.
"Ключовою вимогою цієї ініціативи є розсекречення інформації про безпеку та оборону - дивний пріоритет під час війни з Російською Федерацією", - дивується американський аналітик. Автор також звертає увагу на те, що ГО "Центр UA" (Рибачук є головою правління цієї організації, - ред.), "Українська правда" та студія телекомпанії "Громадське телебачення" - розташовані в офісах, які належать російському олігархові Костянтину Григоришину, партнеру Сергія Льовочкіна, який є колишнім клієнтом опального американського лобіста Пола Манафорта (його судять в Сполучених Штатах за фінансові злочини).
Експерт вважає, що уряду США необхідно розібратися "хто є, хто" в українських групах громадянського суспільства. "З огляду на тривалу історію впливу Москви на країну, росіяни мали достатньо можливостей спробувати підкупити публічних і непублічних лідерів. Громадські організації, які беруть активну участь в популяризації демократії або здійснюють медійну активність (а можливо, насправді займаються просуванням інтересів олігархів) зазвичай сприймаються Заходом як гарне явище - але є вагомі підстави ставитися скептично до цих груп", - пише американський військовий аналітик Джеймс Дюрсо.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...