Так тримати! Еліна Світоліна у важкому матчі виборола місце у чвертьфіналі чемпіонату Ролан Гаррос

Українка не перестає радувати фанатів тенісу. Цього разу вболіваємо за неї на Відкритому чемпіонаті Франції.

Еліна Світоліна. Фото:XSPORT.ua

Перша ракетка України Еліна Світоліна витягла важкий поєдинок проти хорватки Петри Мартич в четвертому раунді Відкритого чемпіонату Франції. Про це пише sportarena, передають Патріоти України.

Ролан Гаррос – найуспішніший Шолом для Еліни Світоліної. На інших мейджорах вона не проходила далі третього раунду, а ось в Парижі вже втретє поспіль дісталася до другого тижня. За три кола шоста ракетка світу без видимих проблем пройшла Ярославу Шведову, Цвєтану Піронкову і Магду Лінетт. Тепер же українку очікувала 290-а в рейтингу Петра Мартич. За особистими зустрічами у Еліни з суперницею був паритет (1-1), але дівчата не перетиналися вже три роки.

Важкий матч, де обидві тенісистки наробили вдосталь помилок, все ж закінчився на користь українки, хоча в деякі моменти вона була у двох помилках від вильоту з турніру.

Наша тенісистка вдруге в кар’єрі вийшла в 1/4 фіналу Шолома. Вперше їй це вдалося зробити саме в Парижі два роки тому. Шоста ракетка світу здобула рекордну для сезону 35-ту перемогу і виграла дев’ять останніх матчів. Далі Еліну чекає ремейк фіналу Italian Open проти Сімони Халеп, яка в своїй грі знищила Карлу Суарес-Наварро. У разі перемоги над румункою в середу Світоліна стане першою українською тенісисткою, яка дійшла до півфіналу Мейджора.

Нинішнє покоління українських тенісистів змогло показати кращий результат за підсумками першого раунду головного грунтового турніру за останні вісім років. Серед представників України на Ролан Гаррос-2017 перший раунд подолали четверо.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...