Така політика: За газ для релігійних організацій платять навіть атеїсти - правозахисник

Юрист зазначає, що газ - не єдина пільга для релігійних організацій.

Зорян Кісь. Фото:www.youtube.com

За релігійні організації платитимуть інші споживачі. Втрати через пільгову ціну постачальники закладатимуть у вартість газу для населення та промисловості. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua координатор проекту Freedom House Ukraine Зорян Кісь, передають Патріоти України.

"Надаючи знижку, держава фінансує церкви. Хоча законодавство забороняє державне фінансування релігійних організацій. А знижка - це є непряме фінансування чи субсидування. Дуже дивно, що школи, дитячі будинки, лікарні, психіатричні пансіонати, хоспіси, благодійні організації повинні платити так само, як підприємства чи населення, а релігійні організації отримують пільгу", - говорить Зорян Кісь.

Юрист зазначає, що газ - не єдина пільга для релігійних організацій. "Є пільги щодо оренди землі, використання приміщень. Багато культових приміщень ремонтують за кошти бюджету", - каже він.

Різні ціни залишають простір для зловживань, спекуляцій, корупції та різних "схем", зауважує правозахисник.

Помстився, але іншій жінці: У Запоріжжі вбивця зробив фатальну помилку (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 20:53

У Запоріжжі чоловік 15 років готував план помсти, але, здійснивши його, так і не дізнався, що припустився жахливої помилки. Так, 21 січня 2024 року у Запоріжжі чоловік застрелив жінку, а потім, побачивши наряд поліції, застрелився сам. Коли слідчі поча...

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...