Таким «Сєвєра» запам’ятали мільйони українців: У день святкування 25-ї річниці незалежності України під Києвом постав пам’ятник наймолодшому «кіборгу» Донецького аеропорту

На заході була присутньою мама Сергія Табали та багато відомих гостей.

На Київщині увічнили наймолодшого "кіборга", що загинув на Донбасі (ФОТО) - фото 1

Праобразом скульптури (автор Борис Данилюк) став 18-річний кіборг з позивним «Сєвєр», який загинув при захисті Донецького аеропорту, повідомляють Патріоти України.

Сергій Табала, так звали героя, був наймолодшим кіборгом, якого зараз називають символом молодого покоління, народженого в незалежній Україні. Таким чином громадськість Києво-Святошинського району Київської області вирішила увінчати пам’ять всіх загиблих воїнів добровольчих батальйонів.

На церемонії відкриття, перш за все, відбулося освячення пам’ятника настоятелем Свято-Михайлівського храму, паралельно ансамбль церковного хору виконали декілька проникливих пісень.

Потім відбулося невелике святкове дійство за участю українських та закордонних виконавців. На заході була присутньою мама Сергія Табали Оксана Сергіївна.

Характерно, що відкриття пам'ятника українським добровольцям відбулося поблизу центру початкової військової підготовки для школярів, який будують у Святопетровському.

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...