Тато з мамою відповідатимуть за свого бандита: У Києві хлопчик "замінував" дитячий майданчик

Фахівці провели огляд дитячого майданчика і прилеглої території, однак нічого підозрілого не виявили.

Вибухівку на дитячому майданчику не знайшли. Фото: kyiv.npu.gov.ua.

В Солом'янське управління поліції звернувся місцевий житель, який розповів, що на телефон його дочки подзвонив невідомий і заявив про замінування дитячого майданчика у дворі її будинку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фахівці провели огляд дитячого майданчика і прилеглої території, однак нічого підозрілого не виявили.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України "завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян". Санкція статті - до шести років позбавлення волі.

Незабаром поліцейські встановили особу "мінера" - ним виявився 11-річний хлопчик. Телефон, з якого було здійснено дзвінок, правоохоронці вилучили.

З огляду на вік порушника, відповідальність за його дії будуть нести батьки - відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків по вихованню дітей" їм доведеться виплатити штраф. До дитини будуть застосовані необхідні превентивні заходи.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...