Технічна революція: Німці випробують потяги без машиністів

Пасажирський безпілотник вже створений. Тепер черга доходить і до поїздів. Людський фактор виключається зі сфери високих технологій?

Метро без машиніста вже існує в Парижі. На черзі - поїзди в Німеччині. Фото: novate.ruНімецький залізничний холдинг Deutschen Bahn має намір через кілька років запустити потяги без машиністів і вже випробовує нові технологоіі, про це йдеться на сайті Нескучные новости, повідомляють Патріоти України.

"Я розраховую, що в 2021-2022 або 2023 році прийдемо до того, що зможемо повністю перейти на автоматичне керування поїздами на деяких ділянках наших доріг", - розповів гендиректор перевізника Рюдігер Грубе.

Він зазначив, що автономне, без участі машиніста, водіння на залізниці, де ходять швидкі і звичайні, пасажирські та вантажні поїзди, набагато складніше системи в метро, але її цілком можна реалізувати.

"Перші пілотні проекти вже йдуть, ми створили випробувальний полігон в горах Ергцебірге", - повідомив Грубе. В якості головної проблеми він вказав на питання подальшого працевлаштування машиністів.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...