Темна конячка: ЗМІ розкрили особливості біографії депутата Київоблради

Існує цілий ряд документів, опублікованих активістами, які свідчать, що В'ячеслав Соболєв спонсорує тероризм на Донбасі.

В'ячеслав Соболєв. Фото:dosye.com.ua

Депутат Київської обласної ради від фракції "БПП" і співвласник мережі супермаркетів "Обжора" на території окупованих районів Донецької області В'ячеслав Соболєв офіційно визнаний судом пособником терористів, а його дружина Інна Соболєва (Вільчинська) погоджує рейдерські судові позови. Про це йде мова в матеріалі, опублікованому виданням Аргументи і Факти в Україні, передають Патріоти України.

Зокрема, видання наводить цілий ряд документів, опублікованих активістами, які свідчать, що В'ячеслав Соболєв спонсорує тероризм на Донбасі. Так, активіст Валентин Бєлінський опублікував "мокрі копії" рішення Печерського районного суду, де Соболєв названий пособником тероризму.

"Судом встановлено, що після початку окупації частини Донецької області терористичною організацією "ДНР" Соболєв,"будучи лояльно налаштованим до зазначеної терористичної організації", дав вказівки продовжувати діяльність своєї мережі "Обжора" на захоплених територіях.

Для цього в "ДНР" по місцевих "законах" зареєстрували ТОВ "Леотекс Груп". Олена Муртазіна керує "ЛеоТекС" з Києва. Вона ж веде особисті рахунки Соболєва, в тому числі і в швейцарському банку UBS Switzerland AG. Факсиміле, яким вона розпоряджалася, було вилучено прокуратурою при обшуку", - пише видання.

В ході досудового розслідування, Держслужбою фінмоніторингу був підготовлений матеріал щодо фінансових операцій Соболєва, Муртазіної, а також ряду компаній, які становлять основу бізнесу Соболєва за період з 21.02.2006 року по 04.01.2017 року на загальну суму 677,91 млн. грн. "За даними Держфінмоніторингу, ці компанії входили в "конвертаційний центр", де легалізували незаконно зароблені на окупованому Донбасі кошти", - пишуть журналісти.

За їхніми даними, до цього рішення пряме відношення має й інша постанова суду, пов'язана з свідченнями Муртазіної про участь у тіньовій схемі в рамках кримінального провадження № 22017101110000085.

"Справа в тому, що раніше СБУ провела обшуки в офісах Соболєва і в його ресторані "Маріо" і виявила матеріали, які свідчать про роботу вже згаданого "ЛеоТекС" в "ДНР", зокрема, про сплату там "податків" і "зборів". Олену Муртазіну затримали ще в грудні 2016 року. У лютому 2017 вона дала свідчення з цього приводу, чим "здала" всю схему, включаючи самого Соболєва", - відзначає автор матеріалу.

"У зв'язку з цим на початку березня прокурор звернувся до Печерського райсуду Києва з проханням зняти з Муртазіної відповідальність за статтею "фінансування тероризму", оскільки вона дала свідчення. Однак 14 квітня суд не пішов на це, і продовжив бухгалтеру Соболєва утримання під вартою до 9 червня, повернувши справу прокурору для організації повноцінного розслідування", - додає видання.

Також газета наводить опубліковані активістами докази прямої причетності В'ячеслава Соболєва до рейдерського захоплення торгового центру "Обжора" в Маріуполі, який раніше був проданий новим власникам. Схему описав в соцмережі активіст Валентин Бєлінський.

Видання наводить уривки з публікацій, згідно з якими спочатку Соболєв довів проект до банкрутства, потім торговий центр був проданий на аукціоні, але колишній власник через суди і нотаріусів спробував повернути його собі. Зокрема, саму будівлю намагалися по документах розділити, а потім рейдерським шляхом була захоплена компанія, яка придбала права на об'єкт.

За словами Бєлінського, основна мета цих маніпуляцій - заплутати сліди. Він також опублікував скріншоти електронних листів з ящика Інни Вільчинської (Соболєвої) - дружини В'ячеслава Соболєва, яка, згідно з цими даними, координувала всі судові тяжби і процесуальні дії підставних осіб з ТЦ "Обжора".

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...