Температурні рекорди жовтня: В Україні випав перший сніг (фото, відео)

​Першим снігом припорошило західну частину країни, а на всій території України очікується різке похолодання.

Жовтневий перший сніг в Карпатах. Скріншот.

Жовтневі холоди почалися не з осінніх дощів - на Заході України, як і прогнозувалося, випав перший сніг. "Бабине літо" недовго радувало українців теплом. На зміну ясним сонячним дням прийшли справжні осінні холоди. А в західному регіоні країни погода вранці 5 жовтня найбільше стала схожа на зимову - сильний дощ вночі перейшов в мокрий сніг, утворивши білий покрив на дорогах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перший сніг в Україні, фото якого виклали в мережу жителі Івано-Франківської області, прийшов разом з холодним циклоном з Європи. Протягом дня він накриє також і центр країни. Погода весь день очікується дощова і вітряна в Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Кіровоградській областях.

Денна температура знизиться на заході до 10 градусів, в центральних регіонах стовпчик термометра не підніметься вище позначки + 15-16 градусів.

У Києві сніг поки не очікується, однак опади у вигляді дощу і холодний вітер при максимальній температурі + 12-15 градусів Гідрометцентр обіцяє жителям столиці протягом усього дня.

Температура продовжить падати і 6 жовтня. У Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській, Рівненській областях вночі можливі заморозки, а вдень не більше 10 градусів тепла.

Тільки в східному регіоні України погода ще кілька днів буде радувати теплом і сонцем. У Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській областях стовпчик термометрів покаже більше 20 °С, на півдні країни (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька області) також буде тепло, але дощитиме. Однак вже до кінця тижня осінні холоди доберуться і до цих регіонів.

Перший сніг вкрив схили Карпат на гірсько-лижному курорті "Буковель":

Температурні рекорди осені

Перший сніг в Україні в минулому році випав також на заході країни, але трохи пізніше - 11 жовтня. А в 2013-му сніг лежав в Карпатах вже в кінці вересня. Осінь того року була самою аномальною по низьких температуах і за кількістю опадів, починаючи з 1901-го.

Найхолодніша середньодобова температура жовтня склала +4,3 градуса за Цельсієм. Цей температурний мінімум був зафіксований в Україні в 1920 році.

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...

Військовозобов’язаний відмовився від повістки, бо... злякався ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 20:39

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реє...