Тепер охоронятимуть нас з неба: У мережі розповіли нові подробиці про загиблих бійців АТО (фото, відео)

Троє з бійців загинули через підступну стрибаючу міну, яка містить 2,5 тисячі готових осколків, що розлітаються в радіусі 25 метрів.
Не забувайте тих, хто загинув за нас. Ілюстрація: соцмережі.

З'явилася нова інформація про загиблих на Донбасі військовослужбовців Збройних сил України, передають Патріоти України.

Тимофєєв Ілля. 43 роки. Боєць 58-ї бригади. Старший солдат, старший оператор 58-й ОМПБр. 6 червня 2017 покликаний на військову службу за контрактом. Залишилася дружина і троє дітей, син і дві дочки.

Близько 18:00 19 липня в районі смт Новотошківське (Луганська область), під час патрулювання території біля лісопосадки спрацювала осколкова міна. В результаті вибуху двоє військових загинули на місці, один отримав важкі поранення, врятувати його життя не вдалося. Ще троє військовослужбовців отримали поранення. Прощання 22 липня у Компаніївці, поховання у с. Першотравенка.

Сергій Гладкий. 22 роки. Боєць 128-ї бригади. Народився в селе Юрки Козельщинського району Полтавської області. Проживав в с. Страбичово Мукачівського району Закарпатської області. Загинув в 0:37 20 липня від кулі снайпера в голову під час обстрілу опорного пункту поблизу смт Новгородське (Донецька область). Похорон 22 липня в с. Юрки.

Олександр Сень. 40 років, Верхньодніпровськ Дніпропетровська область. Військовослужбовець 92-й ОМБр. Загинув близько 5:00 20 липня від вогнепального поранення під час бойових дій на крайньому опорному пункті поблизу Красногорівки, відбиваючи напад ДРГ бойовиків.

Михайло Корженюк, 92-га ОМБр.

В.В. Чорнобай, 92-га ОМБр.

Роман Дитинченко, 58-я ОМБр. Загинув 19 липня у районі смт Новотошківське Луганської області.

Деякими подробицями про загиблих поділилися на офіційній сторінці Дмитра Яроша у "Фейсбуці": "Руслан, Ілля, Роман. Обличчя бійців 58-ї бригади, загиблих від стрибаючої міни під Новотошківкою. Названі імена трьох бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, які загинули 19 липня біля Новотошківського – це 24-річний Руслан Конюша “Галіфе”, 43-річний Ілля Тимофієв (Тимофіїв) та Роман Дитинченко 1986 року народження.

Побратими загиблих розповідають, що група з шістьох бійців патрулювала територію. Побачивши багаття, вони вирішили перевірити “зеленку”, але підірвалася на міні. Двоє солдатів загинули одразу, ще четверо були поранені, але одного з них врятувати не вдалося – ушкодження виявилося несумісним із життям. “Двоє загиблих одразу, один важкий – його не врятували”, – розповів військовий медик із позивним “Хірург”.

Міна ОЗМ-72, на якій підірвалися бійці, має особливу конструкцію, за яку її називають “стрибаючою”. “Вона вистрибує із землі – приблизно на 0,6-0,8 метра. І в ній уже 2,5 тисячі готових осколків, які розлітаються в радіусі 25 метрів”, – пояснив прес-офіцер ЗСУ Владислав Шостак.

Руслан Конюша “Галіфе”

Старший солдат Руслан Конюша народився 8 листопада 1994 року в місті Лисичанськ Луганської області (при цьому в різних соцмережах він вказував інші дати народження). У 2014-2015 роках Руслан служив добровольцем у батальйоні “Айдар”, куди, як і багато інших добровольців, прийшов після участі в Революції Гідності.

“Його мати у 2014 році врятувала в Луганську десятки людей, які завдяки їй не потрапили до рук терористів та російських найманців. Руслан Конюша загинув, захищаючи нас, наші сім’ї, нашу Україну. Слава Герою! Шана і співчуття батькам у непоправному горі!” – написала у ФБ Каріна Гріненко.

Водночас Олександр Якушев у жовтні 2015 року писав, що Конюша – повний сирота, який втратив батьків ще в дитинстві. “Галіфе, або багато моїх друзів знають [його] як Руслана Луганського, пройшов зі мною Майдану у складі 2-ї сотні (Грушевського) Самооборони. Служив під моїм командуванням у взводі батальйону “Луганськ-1″. Згодом перевівся в батальйон Айдар”, – розповідав Якушев про Конюшу, який на той час перебував у СІЗО.

“Мій бойовий побратим Руслан Конюша заарештований 28 серпня 2015 року. На даний момент він у СІЗО Києва. Шиють статтю 263, ч. 1 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, ч. 1 – “носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу” –“Н”).

…Доброволець, який втратив у дитинстві своїх батьків. Справжній Патріот своєї країни. Я ніколи не повірю в те, в чому його обвинувачують. Це наклеп і помста за чесну і добросовісну службу. Руслан прийняв присягу служити і захищати народ України, і я знаю: він тримає слово”, – наголосив Якушев.

За його словами, за Конюшу призначили заставу в розмірі нереальних для сироти-добровольця 210 тисяч гривень. Побратими Руслана збирали кошти на виплату застави.

Ілля Тимофієв

Старший солдат Ілля Тимофієв народився в Норильську (РФ) 5 вересня 1973 року. Відповідно до даних соцмереж, жив у Кропивницькому. Без батька залишилося троє дітей.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...