Тепер охоронятимуть нас з неба: У мережі розповіли нові подробиці про загиблих бійців АТО (фото, відео)

Троє з бійців загинули через підступну стрибаючу міну, яка містить 2,5 тисячі готових осколків, що розлітаються в радіусі 25 метрів.
Не забувайте тих, хто загинув за нас. Ілюстрація: соцмережі.

З'явилася нова інформація про загиблих на Донбасі військовослужбовців Збройних сил України, передають Патріоти України.

Тимофєєв Ілля. 43 роки. Боєць 58-ї бригади. Старший солдат, старший оператор 58-й ОМПБр. 6 червня 2017 покликаний на військову службу за контрактом. Залишилася дружина і троє дітей, син і дві дочки.

Близько 18:00 19 липня в районі смт Новотошківське (Луганська область), під час патрулювання території біля лісопосадки спрацювала осколкова міна. В результаті вибуху двоє військових загинули на місці, один отримав важкі поранення, врятувати його життя не вдалося. Ще троє військовослужбовців отримали поранення. Прощання 22 липня у Компаніївці, поховання у с. Першотравенка.

Сергій Гладкий. 22 роки. Боєць 128-ї бригади. Народився в селе Юрки Козельщинського району Полтавської області. Проживав в с. Страбичово Мукачівського району Закарпатської області. Загинув в 0:37 20 липня від кулі снайпера в голову під час обстрілу опорного пункту поблизу смт Новгородське (Донецька область). Похорон 22 липня в с. Юрки.

Олександр Сень. 40 років, Верхньодніпровськ Дніпропетровська область. Військовослужбовець 92-й ОМБр. Загинув близько 5:00 20 липня від вогнепального поранення під час бойових дій на крайньому опорному пункті поблизу Красногорівки, відбиваючи напад ДРГ бойовиків.

Михайло Корженюк, 92-га ОМБр.

В.В. Чорнобай, 92-га ОМБр.

Роман Дитинченко, 58-я ОМБр. Загинув 19 липня у районі смт Новотошківське Луганської області.

Деякими подробицями про загиблих поділилися на офіційній сторінці Дмитра Яроша у "Фейсбуці": "Руслан, Ілля, Роман. Обличчя бійців 58-ї бригади, загиблих від стрибаючої міни під Новотошківкою. Названі імена трьох бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, які загинули 19 липня біля Новотошківського – це 24-річний Руслан Конюша “Галіфе”, 43-річний Ілля Тимофієв (Тимофіїв) та Роман Дитинченко 1986 року народження.

Побратими загиблих розповідають, що група з шістьох бійців патрулювала територію. Побачивши багаття, вони вирішили перевірити “зеленку”, але підірвалася на міні. Двоє солдатів загинули одразу, ще четверо були поранені, але одного з них врятувати не вдалося – ушкодження виявилося несумісним із життям. “Двоє загиблих одразу, один важкий – його не врятували”, – розповів військовий медик із позивним “Хірург”.

Міна ОЗМ-72, на якій підірвалися бійці, має особливу конструкцію, за яку її називають “стрибаючою”. “Вона вистрибує із землі – приблизно на 0,6-0,8 метра. І в ній уже 2,5 тисячі готових осколків, які розлітаються в радіусі 25 метрів”, – пояснив прес-офіцер ЗСУ Владислав Шостак.

Руслан Конюша “Галіфе”

Старший солдат Руслан Конюша народився 8 листопада 1994 року в місті Лисичанськ Луганської області (при цьому в різних соцмережах він вказував інші дати народження). У 2014-2015 роках Руслан служив добровольцем у батальйоні “Айдар”, куди, як і багато інших добровольців, прийшов після участі в Революції Гідності.

“Його мати у 2014 році врятувала в Луганську десятки людей, які завдяки їй не потрапили до рук терористів та російських найманців. Руслан Конюша загинув, захищаючи нас, наші сім’ї, нашу Україну. Слава Герою! Шана і співчуття батькам у непоправному горі!” – написала у ФБ Каріна Гріненко.

Водночас Олександр Якушев у жовтні 2015 року писав, що Конюша – повний сирота, який втратив батьків ще в дитинстві. “Галіфе, або багато моїх друзів знають [його] як Руслана Луганського, пройшов зі мною Майдану у складі 2-ї сотні (Грушевського) Самооборони. Служив під моїм командуванням у взводі батальйону “Луганськ-1″. Згодом перевівся в батальйон Айдар”, – розповідав Якушев про Конюшу, який на той час перебував у СІЗО.

“Мій бойовий побратим Руслан Конюша заарештований 28 серпня 2015 року. На даний момент він у СІЗО Києва. Шиють статтю 263, ч. 1 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, ч. 1 – “носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу” –“Н”).

…Доброволець, який втратив у дитинстві своїх батьків. Справжній Патріот своєї країни. Я ніколи не повірю в те, в чому його обвинувачують. Це наклеп і помста за чесну і добросовісну службу. Руслан прийняв присягу служити і захищати народ України, і я знаю: він тримає слово”, – наголосив Якушев.

За його словами, за Конюшу призначили заставу в розмірі нереальних для сироти-добровольця 210 тисяч гривень. Побратими Руслана збирали кошти на виплату застави.

Ілля Тимофієв

Старший солдат Ілля Тимофієв народився в Норильську (РФ) 5 вересня 1973 року. Відповідно до даних соцмереж, жив у Кропивницькому. Без батька залишилося троє дітей.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...