Тепер всі холостяки: Рада затвердила нові паспорти без штампу про шлюб

Оформлення паспортів здійснюватиметься з 14 років. Документ буде оформлятися на 4 роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на 10 років.

Ілюстрація:tsn.ua

Верховна Рада ухвалила біометричний паспорт громадянина України. Законопроект кілька разів виносився на голосування і в результаті його підтримали 226 депутатів. Оформлення паспортів буде здійснюватися з 14 років і буде скасовано штамп про шлюб. Про це пише Gazeta.ua, передають Патріоти України.

"Законом визначено, що для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового і низки інших документів будуть використовуватися оцифровані відбитки пальців рук", - зазначено в повідомленні.

Згідно із законом, зобов'язаний отримати паспорт буде кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку. Паспорт буде оформлятися на 4 роки, особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на 10 років.

"Із законодавства пропонується виключити норму про терміни і порядок розгляду заяви на оформлення закордонного паспорта, яка допускає можливість відмови у видачі такого документа.

Крім того, в безконтактний електронний носій, який міститься в паспорті громадянина України, який досяг 18-річного віку, будуть вносити засоби електронного цифрового підпису.

"Це вже дно чи ще чекати, що звідти постукають?": "Квартал 95" висміяв рівненського воєнкома, але українці обурились (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 20:29

Гумористи студії «Квартал 95» втрапили у черговий скандал – цього разу вони розбурхали мережу жартами про військових. Користувачі обурилися висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер «святом несмаку й сексизму», передають Патріоти ...

Захищав Україну та кожного з нас: На війні загинув стрілець-санітар із Харківської області

понеділок, 6 травень 2024, 20:14

Під час захисту України на Донецькому напрямку загинув воїн 54-ї бригади. Це сталося 10 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області. Олег Куров був стрільцем-санітаром механізованого відділення мех...