"Тепла покрова для бійця": У Києві волонтери готують подарунки до Дня захисника України (відео)

Всі теплі речі, балаклави, маскувальні сітки, листи на фронт та інші корисні речі волонтери відвезуть на фронт 14 жовтня. Обіцяють все передати саме в день Покрови Пресвятої Богородиці, коли відзначають День захисника України.

Малеча виготовляє сувеніри для бійців. Фото: скріншот з відео.

У Національному музеї історії України кілька десятків волонтерів організували благодійну акцію під назвою "Тепла Покрова для захисника" . Під час акції волонтери організували збір коштів, плетіння маскувальних сіток, в'язання теплих речей та будь-якої допомоги для бійців української армії, які нині захищають українську землю від проросійських терористів на Донбасі. Особливо активно волонтери залучали до акції дітей. Подробиці розповів кореспондент "5 каналу" Дмитро Мороз, передають Патріоти України.

Марія Стасюк разом зі своєю дочкою Софійкою приїхали на волонтерську акцію цілеспрямовано. За цим столом беруться виготовляти ляльки-мотанки. Марія каже: нехай її доробок лише крапля в морі, але так вона допоможе бодай одному бійцеві зігріти серце під час чергування на Сході.

"Ми вирішили зробити ляльки-мотанки, які теж будуть символізувати наше відношення до солдатів і те, як ми хочемо передати тепло наших сердець для них", – каже жінка. Керує процесом волонтер і науковий співробітник Національного музею історії України Вікторія Ковальова. Під її професійним наглядом учасники майстер-класів виробляють цілу низку сувенірних виробів для вояків.

"От такі от, наприклад, прапорці із бісером вони передають бійцям, це буде їм оберегом. Такі мотаночки, ну і ось такі от пташечки і серця. Я розумію, що це просто сувенір, але вони все одно несуть щось від нас", – говорить співробітниця музею.

За столом 6-річна киянка Маша пише послання на фронт. Волонтери кажуть, саме таким листам від дітей бійці найбільше радіють. А тут не просто майстер-клас, а ціле виробництво теплих речей для вояків. Майже на промисловому рівні розгорнули волонтерки з організації "Музейні бджілки". Кістяк цього об'єднання – співробітники київських музеїв, проте разом із ними трудяться й представники інших професій.

Олена Пашоріна, волонтер та науковий співробітник Музею української літератури, розповідає: "Це пояс. Ми розуміємо так, що це ось для попереку. Утеплений. Це з флісу. Ось з таких ось ниток флісу нарізається ось така тканина і дівчатка в'яжуть".

Тетяна Фоменко, волонтер, менеджер газовидобувної компанії, зауважує: "Коли в Україні війна, це моя країна. Хочеться захистити наших захисників, зробити їм щось приємне і корисне. Щоби у них було збережене здоров'я". Волонтери кажуть, організували акцію, щоб для допомоги бійцям залучити якомога більшу кількість небайдужих, зокрема дітей.

"Цей зв'язок від бійців до діток, він дуже важливий. Вони перше, коли ти привозиш, що беруть, це дитячі малюнки, дитячі листи. Я не раз бачила сльози. Ці всі малюночки вони охороняють десь в бронежилеті, в касці. Бували випадки, коли бійці телефонували, коли телефон залишають діти, дякували", – розповідає волонтер-організатор акції "Тепла покрова для захисника" Альона Мараховська. Всі теплі речі, балаклави, маскувальні сітки, листи на фронт та інші корисні речі волонтери відвезуть на фронт 14 жовтня. Обіцяють все передати саме в день Покрови Пресвятої Богородиці, коли відзначають День захисника України.

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...