Ті, що їхали "звільняти Донбас": Названо число найманців РФ, утримуваних у в'язницях ОРДО

Росіяни, які сподівалися легко "перемогти фашистів" та повернутися додому із "трофеями", самі перетворилися на товар для місцевих терористів.

Росіяни навіть не підозрювали, що таке "МГБ "ДНР". Фото: соцмережі.

На окупованій частині Донецької області в тюрмах бойовиків сидять російські найманці в кількості від 150 до 300 осіб, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, ув'язнені приїжджали воювати за "Новоросію" на Донбас з 2014 року. Один з "офіцерів" "ДНР" "заявив, що офіційно за чотири роки було арештовано більше 480 росіян. При цьому прихильник "русского мира" Роман Манекін заявив, що восени минулого року у нього на руках був список 300 громадян РФ, які перебувають в місцевих СІЗО.
Манекін зазначив: "У списку були тільки позивні. І тому я не можу стверджувати, що загальна кількість в'язнів саме триста. Якщо говорити про пред'явлених звинуваченнях, то в найважчих випадках мова йшла про вбивства мирних громадян. Кримінальний кодекс "ДНР" в таких випадках передбачає смертну кару. Що стосується обвинувачених в "ДНР" по важким статтям, то, як правило, ніхто з них свою провину не визнає".
За його словами, росіянам в донецьких в'язницях і колоніях доводиться особливо важко, оскільки місцевим передають посилки, що допомагає вижити. Журналісти поспілкувалися з колишнім найманцем бойовиків, яким вдалося заплатити викуп і вийти з в'язниці "ДНР".
Він повідомив, що приїхав в "ДНР" в 2014 році воювати проти "фашистів", однак, розчарувався. У 2015, після захоплення Дебальцевого, він потрапив в полон через "незаконний обіг зброї і "віджим" майна. Чоловік вмовив рідних знайти потрібну суму - 800 тисяч рублів. Даний викуп в Ростові передали посереднику, нібито за послуги адвоката.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...