Тяжкотравмована волонтерка Яна Зінкевич повернулася з лікування в Ізраїлі

Яну продовжать лікувати в дніпропетровській лікарні.

Повернення Яни Зінкевич. Фото: соцмережі.

Тяжкотравмована в ДТП волонтерка Яна Зінкевич повернулася в Україну після лікування в Ізраїлі. 5 лютого її зустріли в аеропорту Дніпропетровська лікарі та друзі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Яну продовжать лікувати в дніпропетровській лікарні. Наразі дівчина може рухатися тільки в інвалідному візку, щоб стати на ноги, їй треба буде пройти ще один курс реабілітації, вартість якого складає близько 40 тисяч доларів США. Раніше в батальйоні «Госпітальєри» «ДУК «Правий сектор» оголосили збір коштів на лікування волонтерки.

Сама Яна Зінкевич сказала, що згодом планує створити в Дніпропетровську потужний реабілітаційний центр за найвищими світовими стандартами. На її думку, такий заклад має бути створений на базі лікарні імені Мечникова, яка приймає левову частку поранених бійців із зони АТО.

Реабілітаційний центр, вважає вона, має наслідувати приклад провідної ізраїльської клініки, де вона проходила лікування. З Ізраїлю дівчина привезла чимало нотаток про тамтешню медицину.

Волонтерка-медик Яна Зінкевич 5 грудня 2015 року потрапила в серйозну ДТП під Дніпропетровськом. Аварія трапилася близько 4:00 неподалік міста: авто злетіло зі слизької траси і кілька разів перекинулося, дівчину викинуло з машини, вона зазнала, зокрема, тяжких ушкоджень хребта.

Яна Зінкевич – начальник медичного управління «Добровольчого українського корпусу», засновниця батальйону «Госпітальєри» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Вона врятувала з-під обстрілів понад 100 бійців. 1 грудня 2015 року 20-річна дівчина отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...