"Реабілітацію закінчено": У Харкові розкрита мережа підпільних "клінік", які не мали жодного лікаря (відео)

Наркоманів та алкоголіків "лікували" проповідями та побоями.

"Реабілітаційний центр". Фото: Фейсбук

Харківська прокуратура повідомила про розкриття і припинення діяльності мережі "реабілітаційних центрів", в яких насильно утримували людей залежних від наркотиків та алкоголю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Vgorode.

Організаторами "клінік" були проповідники однієї з протестантських організацій. В "реабілітаційні центри" заманювали людей залежних від алкоголю та наркотиків, обіцяючи їм комплексне лікування і допомогу психолога.

Під час перевірки виявилося, що в них немає дозволу на надання медичних послуг, а в штаті співробітників немає ні одного лікаря. З пацієнтів, або їхніх родичів, брали передоплату, після чого хворих закривали в орендованих будинках і насильно утримували доти, доки оплачений курс реабілітації закінчиться.

Пацієнти утримувалися в умовах антисанітарії: в кімнаті на 9-10 кв.м одночасно знаходилися 8 людей. Зв'язок із зовнішнім світом був обмежений: на вікнах стояли грати, мобільні телефони забиралися. Телефонувати рідним можна було тільки в присутності співробітника "клініки". А того, хто намагався втекти або порушував правила, садили в підвал і били.

За інформацією СБУ, ніякої медичної допомоги в'язні "центрів" не отримували, хоча серед них виявилися особи з туберкульозом, ВІЛ і гепатитом. Замість лікування пацієнти повинні були молитися і брати участь в релігійних обрядах. За курс такої "реабілітації" організатори просили від 3 тисяч до 8 тисяч гривень, сума залежала від платоспроможності пацієнта. На утримання хворих людей псевдоклініки витрачали мізерні суми.


В ході спецоперації силовики закрили 5 таких "реабілітаційних центрів" і звільнили 230 осіб. На організаторів "клінік" відкрито кримінальну справу за статтями про незаконне позбавлення людини свободи, побої і катування (ст. 146 і ст. 126 КК України).
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...