"Тільки в трунах": Ченці УПЦ МП стверджують, що з найбільших українських святинь самі не підуть

За даними громадських активістів, ігуменя Серафима (Шевчик), яка зробила заяву, регулярно буває на території країни-агресора.

Ігуменя Серафима (Шевчик). Фото: Релігійна правда.

Настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ МП "Церква і культура" ігуменя Серафима (Шевчик) заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр, а винести їх можуть лише в гробах. Про це пише неофіційний рупор УПЦ МП, організація під назвою “Спілка православних журналістів”, передають Патріоти України.

"Знаючи настрій кожного з нас, ченців-насельників Києво-Печерської лаври та священноначалія, з Почаївської, Святогірської та Києво-Печерської лавр нас можна винести тільки в трунах, самі ми не підемо, наші святині ми будемо захищати до останнього подиху", - заявила ігуменя.

Як повідомляла Релігійна правда, ігуменя напередодні виборів президента Росії літала до Москви через Мінськ. За даними громадських активістів, Серафима (Шевчик) регулярно буває на території країни-агресора.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...