"Это будет настоящая бомба для "ватников" и "вышиватников": Опальний письменник представить "Історію Російської держави"

Борис Акунін розповів про шизофренічну епоху в історії РФ.

Борис Акунін. Фото: izvestia.ru.

Відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) в коментарі одному з російських ЗМІ розповів про особливості свого нового твору "Історія Російської держави" і про те, чому на нього можуть озброїтися "ватники" і "вишиватники". Про це він повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Слід зазначити, що зараз Акунін працює над новою історичною серією. Зокрема, над четвертим томом "Історії Російської держави" - від Смути до Петра.

Саме про особливості цього періоду в історії і про те, який вплив на еволюцію Російської держави він зробив, докладно розповів письменник в коментарі журналісту.

"... Я виявив там важливу річ, яку раніше не розумів. Російська держава XVII століття - вражаючий експеримент по руху вперед з постійним бажанням повернутися назад. Еліта розуміє, що треба розвиватися, по-старому жити не можна, але при цьому ностальгує за "старим добрим часом", коли ще не вибухнула Смута", - підкреслив письменник, очевидно, проводячи паралелі з теперішнім часом.

"Підозрілість і ворожість до всього іноземного дивним чином поєднуються з жадібним інтересом до всього закордонного. Неймовірно шизофренічна епоха. Ну і, звичайно, приєднання України - тема в наші дні особливо цікава. І гостра. Вже передчуваю, що наїмся з обох сторін - і від так званих ватників, і від так званих вишиватників. Гаразд, мені не звикати. Істина дорожче", - зазначив він.

Смутні часи, або Смута, - період в історії Росії з 1598 по 1613 рік, ознаменований стихійними лихами, польсько-шведською інтервенцією, важкою державно-політичною і соціально-економічною кризою.

Борис Акунін (справжнє ім'я - Григорій Чхартішвілі) - російський письменник, вчений-японіст, літературознавець, перекладач, громадський діяч. Також публікувався під літературними псевдонімами Ганна Борисова і Анатолій Брусникін.

Працював заступником головного редактора журналу "Іноземна література" (1994-2000), головний редактор 20-томної "Антології японської літератури", голова правління мегапроекту "Пушкінська бібліотека" (Фонд Сороса). З 1998 року пише художню прозу під псевдонімом "Б. Акунін".

Здобув популярність завдяки своїй колекції різновидів детективного роману (серія "Новий детектив" - "Пригоди Ераста Фандоріна"), а також зразкам різних жанрів белетристики (серія "Жанри").

Особливістю творчості Бориса Акуніна є цікаві відсилання до історичних подій, рекурсія і мовні звороти.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...