"Это стыдно - с точки зрения каких-то других людей. С нашей - нет. Плохая наследственность": Російський письменник про анексію Криму та імунітет від пропаганди

Володимир Войнович вважає, що в Росії цілі покоління виросли вихованими на брехні.

Володимир Войнович. Фото: xn--j1aidcn.org.

Російський письменник Володимир Войнович, автор книги "Життя і надзвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна", вважає, що жителі РФ не відрізняють пропаганду від правди через відсутність "імунітету". Про це він розповів у інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

“У молодежи, выросшей в 90-х, нет иммунитета против лжи. А те, кто застал СССР, - особый случай. Я писал об этом: советской власти не стало, но советский человек остался, и долго еще будет жить. За 70 лет выросло несколько поколений, воспитанных на лжи, причем ложь в стране не считалась чем-то зазорным, тем более преступным.

Как там у Эдуарда Багрицкого про век, диктующий человеку правила поведения? "Но если он скажет: "Солги", - солги. Но если он скажет: "Убей", - убей"?

Так и жили. Стоит ли удивляться тому, что в XXI веке мы - то знать не знаем зеленых человечков, то во всеуслышание рассказываем, как внедряли их в Крым, и будто бы так и надо!

Это стыдно - с точки зрения каких-то других людей. С нашей - нет. Плохая наследственность. Но рано или поздно глаза открываются”, - зізнався Войнович.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...